söndag 6 maj 2012

Apropå partiledardebatten

Den här skylten sitter uppe i Norrbotten. Kanske den borde sitta vid gränsen nere i Skåne? Åtminstone i framtiden. Kanske så där om 20 år.
När vi är kring 11,5 miljoner invånare och en tredjedel av oss försöker försörja de andra två tredjedelarna.

Då blir de båda tredjedelarna den nya överklassen, som aldrig behöver jobba och den återstående lilla tredjedelen slavar åt dem. Framtidsvision?

Nä så illa kan det väl inte gå.

7.5.2012 9:34
Jag såg debatten och gillade den. Var en helt annan anda än tidigare. Berodde säkert på att så många var nya partiledare.
De som klarade sig sämst var vänsterns och sd:s ledare. Jonas Sjöstedt (v) gjorde ett aggressivt och trist intryck. Han borde ha sminkat sig med lite mer brunkräm. Och Jimmie Åkesson (sd) längst ut bredvid Sjöstedt verkade också blek och syntes knappt. Det verkade som om det fanns mer ljus (bokstavligen) på de viktigaste partiledarna. Hela Alliansen var belyst, medan Sjöstedt och Åkesson verkade vara i skugga, utslätade och gråaktiga.
Socialdemokraternas nye ledare Stefan Löfven gjorde ett tryggt och sympatiskt intryck. Han verkar genomtrevlig och äkta. Det är bra för landet med ordentliga partiledare. Även Fredrik Reinfeldt gjorde ett sådant intryck. De var båda kunniga och pålästa. Ser fram emot fler debatter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar