fredag 11 maj 2012

Förtal av japaner

UPPDATERAT
Om tusen år finns de inte längre och mer än tjugo procent är över 65 år och använder blöjor mer än spädbarn. Förtal av folkgrupp!

Det är inte troligare att de inte finns då än att vi svenskar inte gör det. Istället är det jordbävningar och tsunamis som är hotet mot denna övärld. Och har varit så i tusentals år.

Det finns drygt 127 miljoner japaner och eftersom deras öar består av mindre yta än Sverige så är det trångt i deras land. De vill inte ha dit så mycket utlänningar.

Jag hade släktingar som var där och jobbade förra året och det var besvärligt för dem att komma in igen, när de hade rest ut och sedan ville tillbaka. De var där under jordbävningen och tsunamin, men klarade sig.

Den 5 maj var det helgdag i Japan, då firades barnens dag. En annan helgdag kommer den 18 september, då är det respekt för de äldres dag. Något vi kanske skulle ta efter?
13.5.2012
Nu skriver DN om en befolkningsklocka och det var den som bevisade att de kommer att försvinna. Ja just det.

15 kommentarer:

 1. "Om tusen år"

  Pff! Klart att den vetenskapsmannen som uttryckte sig så bara leker med siffror. Frågan är om det kommer finnas människor om ett millennium på andra platser än djurparker.

  SvaraRadera
 2. Dessa forskare verkar leva på bidrag från skattebetalare och ha lite att göra.
  Bekymmer om vad som händer om tusen år och kommande generationer.

  SvaraRadera
 3. Nej de vill inte ha dit så många utlänningar, och det är därför de är dömda till långsam kulturell undergång.

  Varje gång jag är där (tränar karate, träffar rätt mycket helt vanliga japaner) letar jag desperat efter tecken på att något har förändrats, mer än Harajuku-tjejernas frillor. Men nej. Inget. Allt är samma som året innan. Inga nya influenser. Inga nya kulturella strömningar. Allt är bara onigai shimasu hela vägen ner i graven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall träffar du fel sorts japaner. Mina släktingar var där för att uppdatera dem om det senaste inom IT. De ville själva ha den influensen utifrån. De väljer således ut vad de vill ha. Det är väl inte så dumt att önska goda saker för framtiden (onigaishimasu) eller att be om lov att få göra, eller att be att få undervisning, vilket detta kan betyda beroende på.

   Radera
  2. Va! Ingen berikning? Inga ungdomsgäng? Inga bilbränder och inget stenkastande? Inga balkongmord? Ingen könsstympning? Otroligt vilket stenålderssamhälle de måste leva i, utan kulturella influenser utifrån som man tagit till sig. Det är ju så viktigt, alla vet vi ju att nationer inte kan utvecklas och frodas utan just kulturell berikning från andra, högre stående kulturer. Har de något rättsamhälle? Har de någon industri? Landet kan ju inte fungera ordentligt! Hur har det ens uppstått, hur kan det ens existera!

   Det är ju snudd på odemokratiskt att välja vilka kulturella element som ska prägla gemenskapen!

   Enda sättet för japanerna (ja alltså de individer som bor på den geografiska platsen Japan, att japaner som sådana skulle ha någon form av biologiskt särdrag som de utvecklat under tusentals år är ju endast befängt, rena hitlerismen) att överleva är att släppa in folk från den geografiska platsen Afrika, som har högre födslotal. Allt annat är odemokratiskt.

   HA!

   (Jag hoppas du tolererar det grova drivandet med rådande föreställningar Ann, och släpper igenom kommentaren. Jag tar dig för en rakryggad kvinna, hos vilken det är högt i tak. Tack/ A)

   Radera
  3. Högt i tak? Javisst! Här får alla synpunkter berika varandra. Så har det alltid varit!

   Radera
  4. Instämmer med "Anonym"
   Svenska modellen är inte att föredra.

   Frida.

   Radera
 4. Det finns relevans i studien men saknar man kunskap om ämnet och statistik så är det väl inte så konstigt att man drar de märkliga slutsatser som en del gör här. Att det skulle vara förtal är ju en rent absurd anklagelse. Skärpning.

  SvaraRadera
 5. Läs denna utmärkta artikel om japansk mångkultur. http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/13/japanerna-v-ljer-bort-m-ngkulturen

  Sverige gör fel.

  SvaraRadera
 6. Japan väljer inte bort "mångkulturen". De väljer bort utveckling. Det är otroligt naivt och okunnigt att tolka Japan på det sättet som många xenofober i Sverige gör.

  Xenofobin och ett fasthållande vid traditionen är utbredd i Japan och leder till absurda resultat.
  De har akuta problem att klara vården av sina gamla, men när de försökte låta många hundra välutbildade filippinska sjuksköterskor på försök gå ett läroår i den japanska äldrevården, och samtidigt läsa japanska, fick alla utom en handfull åka hem för de klarade inte språktestet. Nationalistiska intressen ville att de skulle klara traditionell japanska på en nivå som inte ens de flesta japaner klarar av.

  Födelsetalen är extremt låga därför att japanska kvinnor vägrar bilda familj. Familjebildning innebär att de får stanna hemma med barnen och ta hand om sina makes föräldrar. En ytterst patriarkal politisk kultur stoppar alla reformsträvanden. Påfallande många gifta kvinnor är också olyckliga i sina relationer enligt breda attitydundersökningar.

  Japan är förvisso högteknologiskt och modernt. Men de har faktiskt gått ekonomiskt baklänges i över 20 år nu. Det är stagnation socialt, ekonomiskt och politiskt. Nicklas Erikssons anekdot ovan är talande.

  Denna stagnation tror jag är direkt kopplad till slutenheten och de låga födelsetalen.

  Just låga födelsetal är ett begynnande problem i många "tigerekonomier" (som de ju en gång kallades). Singapore har japanska tendenser, men där har man valt att öppna upp gränserna. Det skapar spänningar men de har inget annat val. I Bangkok är 35% av yrkeskvinnorna över 30 år ogifta. I Korea och Taiwan hämtar männen sina fruar i Sydostasiens fattiga landsbygd. I vissa landsbygdsdistrikt i Korea är 30-40 procent av kvinnorna icke-koreanska. Koreanska kvinnor "relationsstrejkar"!

  Utveckling kräver yrkesverksamma välutbildade kvinnor men kulturen har inte hängt med och äldre manliga makthavare inser inte problematiken utan håller på traditionen.

  Med dagens ekonomiska system lär Japan ha det fortsatt svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja folkmängden sjunker i en rasande takt eftersom Newsmillartikeln från januari förra året slår fast att de är 128 miljoner medan på fakta från wikipedia i dag är de omkring en halv miljon färre invånare: 127 650 000. Så det kommer inte ens att ta tusen år innan de inte finns längre. Så hemskt! Och de kommer aldrig att ändra sig. Har ni sett vilka gudar de dyrkar?

   Nu senast citerade jag en amerikansk artikel från andra världskriget där japaner naturligtvis framställdes som monster. Det var ju krig. När vi förtalar andra folkslag och särskilt de långt borta så är det skuggan som jobbar inom oss. Vi vill lägga allt vi inte vill se hos oss själva utanför oss själva. Att just berätta om ett helt folk hurdana de är ingår där. Man kan väl säga att den där lilla ursprungliga artikeln som kablades ut över världen tyder på att människor i olika länder har problem. Och de vill att Japan ska vara sämre, rent av försvinna. Det känns bättre då inom dem. Även om det inte är sant.

   Radera
  2. Kropotkins skägg28 maj 2012 kl. 09:20

   Japan gör rätt. Det är dagens ekonomiska system som det är fel på.

   Radera
 7. Och snart ska nog Schweiz berikas med så det inte finns kvar några länder med sund utveckling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte du är riktigt uppdaterad, i Schweiz får invandrare jobba, men de får inte medborgarskap så lätt, varken i första eller andra generationen. Och dessutom så har folket folkomröstat om att kriminella invandrare ska ut. Nästan 2 miljoner är invandrare, över 20 procent (fler än i Sverige). De har på senare tid strypt invandringen från länder varifrån de inte vill ha invandrare.

   http://www.nzz.ch/nachrichten/politik/schweiz/schweiz-droht-konflikt-mit-eu-wegen-ventilklausel_1.16509769.html

   Radera