söndag 27 maj 2012

Trist att Sverige vann

UPPDATERAT
Nu får vi dras med den där Melodifestivalen. Tyvärr. Jag som hade hoppats att den skulle självdö någon gång. Men icke.

Det räckte väl med 1974 och ABBA. Absolut. Jag såg den finalen och den var rolig, men det här tittade jag inte ens på.

Uschiamej! Jag som höll på Ryssland. Här skrev jag om detta tidigare.
12:07
TV-chefen Eva Hamilton vet inte i vilken stad detta evenemang ska gå av stapeln i maj nästa år. Jag tycker Malmö borde få den äran. Det skulle vara ett lyft för den staden och få människor runtom jordklotet att förknippa den med något annat än skjutningar, mord och gangstervälde.

Norge skojar med sig själva om att de måste hålla ställningar som bottenland. Visst! Det är bra att ha lite distans. Min farmors mor kom från Norge. Jag håller på er också! Det är ett yndigt land (eller var det Danmark?) Vi elsker dette landet!

Göteborg kan också få detta engagemang eftersom Globen i Stockholm är upptagen av ishockey. Finalen ska gå den 18 maj. Det blir väldigt bra! Göteborg behöver också ett lyft. Efter Hjällbo-nedslagningar och annat.

Bara vi slipper detta i Stockholm så blir det fint som snus!
13:44
Italien var det enda land, som inte röstade på Sverige. Är de rasister och gillar inte invandrare från Marocko? Loreen har en övermänsklig röst sägs det. Hon är nog inte riktigt från den här planeten egentligen.
14:29
Och så har Björn Söder (sd) gjort bort sig när han ifrågasätter om bidraget är svenskt. Grattis Björn! Vad tycker du ska krävas av ett svenskt bidrag: knätofs och folkdräkt? Eller någon som är född i Sverige? Denna sångerska är född i Stockholm! Duger det?
16:31
Och Washington Post tycker det var största segern över Ryssland sedan 1700-talet. Va? Var det krig eller? Någon måtta får det väl vara på dumheterna.
28.5.2012
Man kan vara indian eller vad som helst och göra kulturen till sin. Ungefär så uttrycker sig Loreen om sitt marockanska ursprung och om att hon sjöng på engelska och inte svenska i Melodifestivalen. Vem har någonsin sjungit på svenska, utom Alice Babs, när hon sjöng i folkdräkt 1958? Nä några till var det väl, för ett tag var hemspråk obligatoriskt. Men jag håller med. Jag som har skrivit en bok, som handlar om vårt ursprung och om det finns någon indian där i vår släkt. Eller varför mina släktingar och jag är mörkare. Och så bra att SVT har haft framförhållning!
8.7.2012
Som jag skrev ovan: Malmö borde få den äran och i dag blev det klart. Malmö får evenemanget! Vi är så glada i Stockholm över detta!

12 kommentarer:

 1. hittar dom ingen lokal är det ledigt i ordenshuset i Mullhyttan :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det det här: http://www.iogt.se/Vara-Gardar/Vara-Gardar-Orebro/Orebro-Vastra/Mullhyttan-Ordenshuset/

   Det behöver nog byggas till en smula, men nu vet också SVT vad de har för alternativ!

   Radera
  2. det var bra gjort, du hittade det, kanske i minsta laget.

   Radera
 2. Det finns alltid en i myllan som måste gå mot strömmen, inte för att det är en principsak, eller för att denna har ett logiskt argument emot evenemanget. Nej, denna gör det endast för att sticka ut, för att få uppmärksamhet.

  Det är lite patetiskt faktiskt.

  Du är även motsägelsefull, då du säger

  "Nu får vi dras med den där Melodifestivalen. Tyvärr. Jag som hade hoppats att den skulle självdö någon gång. Men icke.",

  men sedan helt plötsligt ändrar du dig och säger,

  "Göteborg kan också få detta engagemang eftersom Globen i Stockholm är upptagen av ishockey. Finalen ska gå den 18 maj. Det blir väldigt bra! Göteborg behöver också ett lyft. Efter Hjällbo-nedslagningar och annat.".

  Bestäm dig, människa.

  Var glad för att Sverige får exponering på internationell nivå, vilket kommer dra in pengar till landet, det kommer dra in turister och det kommer att skapa jobb då andra länder kan komma att investera i Sverige. Om du inte kan vara glad för det, så vet jag inte vad du skulle kunna vara glad för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Farre: Tack för din kommentar, som inte var så eftertänksam som den kunde ha varit. Det är inte patetiskt, vilket är ett ord, som är inne när man ska beskriva vad någon skriver. Lite rundgång så där.

   Jag bryr mig inte ett dugg om uppmärksamhet, utan skriver denna blogg i första hand för mig själv. Jag suktar heller inte efter kommentarer och granskar varenda en av dem. Innan publicering.

   Du är konstig som tror att jag ändrar mig. Jag har inte ändrat mig om Melodifestivalen sedan 1974. Det var höjdpunkten. Allt efter detta är dalar.

   Om du inte har begripit det så är vi ju tvungna att anordna Melodifestivalen nu. Och det blir väldigt bra ifall den inte går i Stockholm. Däremot så unnar jag både Göteborg, Malmö och Mullsjö denna festival.

   Var nu inte sur hela dagen. Jag är alltid glad, har redan fått blommor i dag, en fin bukett eftersom det är min dag i dag. Och jag kommer att bli mer uppvaktad om någon timme eller så. Ha det gott ändå surgubbe!

   Radera
  2. Om du inte har begripit det så är vi ju tvungna att anordna Melodifestivalen nu.

   Dette er faktisk feil. Dere er slett ikke nødt til å arrangere noe som helst. Det som enten har skjedd eller kommer til å skje snart er at SVT, som var deltakeren i kraft av sin status som EBU-medlem, kommer til å få en invitasjon av EBU (European Broadcasting Union) angående arrangering av neste års konkurranse. SVT pålegges altså ingenting, de blir invitert til å arrangere om de har lyst, og det står dem fullstendig fritt å takke ja eller å avslå, hva enn de måtte foretrekke. Skulle de takke nei vil RTR i Russland bli invitert, sier de nei spør man RTS i Serbia osv. Men dette skjer selvsagt ikke siden SVT veldig gjerne vil arrangere konkurransen. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra, og kjempegøy for vertsbyen, en skikkelig folkefest. Men dere er absolutt ikke 'tvungna' til å gjøre noe som helst.

   Radera
 3. Du som är jornalist borde väl veta att flest brott begås i Stockholm. Så om det är någon stad som behöver ett lyft så är det ju Stockholm. Sett ur den synpunkten alltså.


  /Kalle Kula

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalle! Som alltid beror det på hur man räknar statistik. Stockholm har inte den gangstermaffia, som Malmö har. Göteborg har också sina förortsproblem. Allt hänger samman med arbetslöshet. I dag kom det fram siffror på att invandrare i Malmö har mer än 30 procent svårare att få jobb än andra.

   Det är en nedgången stad, sargad av alla mord, som ständigt förnyas. Senast häromdagen när en kvinna nyligen inkommen från utlandet knivskar någon som polisen tror är hennes man. Fast han bodde själv i sin lägenhet. Och inte är gift enligt folkbokföringen. Den svenska då.

   Så Malmö behöver ett mycket större lyft en Stockholm och också än Göteborg.

   Radera
 4. 50-100 miljoner är mycket att lägga upp för ESC. Alternativiet är att SvT tar in sponsorer..."Oberoende television"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sponsorer... nä jag betalar licens ju... ;)

   Radera
 5. När jag läste henner uttalande om kultur (rötter) idag på DN så tycker jag att vi ger Festivalen till vilken hugande spekulant som helst. Någon land? Marocko? De som vill kan alltid se på TV.

  SvaraRadera
 6. SD vill väl att det ska vara nyckelharpa och dragspel som instrument

  SvaraRadera