torsdag 17 maj 2012

Kennedyklanens förbannelse

Ja så var det dags igen. En medlem av familjen Kennedy har råkat illa ut, tagit livet av sig själv. Och det blir naturligtvis en världsnyhet.


Det var Robert Kennedys svärdotter, som inte ville leva längre. Han själv blev skjuten 1968, när han hade ställt upp för presidentval och han har fortfarande sin namne, en son i livet Robert Kennedy jr, som var separerad från Mary Kennedy, som nu tog livet av sig. Hon hängde sig i ladan, ett våldsamt sätt att dö på för en kvinna, om uppgifterna stämmer.

Det var John F Kennedy, som var klanens mest lyckade man, genom att han blev president. Men tyvärr så mördades han under sin första period på den posten. Den 22 november 1963.

Detta nya dödsfall omtalas nu som klanen Kennedys förbannelse. Det finns inte något sådant. Det som finns är människors vilja att leva eller inte leva. Att ta livet av sig är inte en bra idé.

Jag vet allt om denna klan eftersom jag har skrivit ett manus om Jacqueline Kennedy, som var en fascinerande kvinna, som begrep att hennes äkta man skulle bli något stort. Hon skrev den här dikten Meanwhile in Massachusetts, när hon var nygift i oktober 1953. Här är ett litet utdrag av den:

Meanwhile in Massachusetts Jack Kennedy dreamed
Walking the shore by the Cape Cod Sea Of all the things he was going to be...
...He would build empires And he would have sons Others would fall
Where the current runs

He would find love
He would never find peace For he must go seeking The Golden Fleece

All of the things he was going to be
All of the things in the wind and the seaHär hittar ni min artikel om Jacqueline Kennedy på Newsmill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar