torsdag 17 maj 2012

Tensta getto

UPPDATERAT
Det kan man kanske kalla denna stadsdel, där de flesta boende är mellan 20-30 år. Men i natt var det yngre förmågor, som kastade sten, slog sönder fönster och tände eld på en skola.

Ungdomar greps av polisen, fyra var mellan 15-20 år.  Det var ett 30-tal tonåringar som stökade till det och polisen fick ingripa ett par gånger. De fick hjälpa brandkåren att släcka skolan som brann.

Det var Bussenhusskolan, som angreps och det var väl onödigt och självdestruktivt. Det är mindre barn som går i den skolan, upp till sjätte klass. Så i värsta fall förstörde dessa tonåringar för sina mindre syskon och släktingar.

I den här kreativa skolan går elever från hela världen, tjugofem olika språk talas när det gäller studiehandledning. Varför förstöra för de yngre kompisarna?
18.5.2012
Det var "bara" tre bilar som strök med i natt i Tensta. Ja det är väl ingenting. Lite får vi väl tåla.

5 kommentarer:

 1. För att det är kul, för att det inte blir några negativa konsekvenser för gärningsmännen, för att det ändå är de dumma svenskarna som får betala för MEA-invandrarnas förstörelse. Och om det är andra som betalar så är det väl knappast självdestruktivt? Det är ren svenskfientlighet det handlar om.

  Om föräldrarna till dessa tonåringar som bränner ner sina syskons skolor såg detta som ett problem så hade de väl knappast låtit dem springa ute helt utan kontroll? Notera även att det är uteslutande pojkar och män det handlar om, så det är inte någon generell brist i den sociala kontrollen. Det är bara det att den är uteslutande riktad mot döttrarna.

  SvaraRadera
 2. Hasse: Det var faktiskt en flicka som greps enligt DN. De andra var pojkar, män.

  SvaraRadera
 3. Enligt vilken DN-artikel? Det står inte i någon av de artiklar som hänvisas till i blogginlägget.

  SvaraRadera
 4. Hasse: De har uppdaterat och tagit bort könet. De var väl hen, som var med i upploppet.

  SvaraRadera
 5. Ok Hasse, nu fick du avreagera dig. Som du säger så kommer de från (minst) 25 olika länder och det är inte konstigt att en del kommer från länder med krig där all sorts vanlig liv med regler och kontroll försvann för länge sen. Det är inget jag försvarar men av Tenstas tusentals invånare så är det en väldigt liten del som agerar på det sättet. Jag vet själv att polisen ibland har varit riktigt hårdhänt mot en del ungdommar och gör saker som du aldrig skulle företsälla dig en svensk polis skulle göra.

  Alla de andra som bor där vill inget hellre än att ha ett lugnt liv, precis som alla andra och de är först med att fördömma kravaller och bränder. Men som du säger så finns några få föräldrar som inte bryr sig om sina barn, verken här eller innan de kom hit. Man önskar att rättsväsendet skulle kunna hantera sådana element lite bättre. Ett som många andra invandrare önskar är att man utvisar personer som begår grova brott, att man tar dessa ynglingar mycket hårdare i örat så de känner av det och lär sig veta hut.

  Men som sagt, polisen själv har tyvärr skapat en del av den här upprorsstämmningen genom att ibland trakaserar folk i de här områdena de läser om.

  SvaraRadera