tisdag 12 juli 2011

Det luktar frisläppande

Julian Assange kommer att gå fri. Det är mitt stalltips. Varför ska High Court i London utlämna honom när det brott han eventuellt ska åtalas för inte ger mer än tre års fängelse. Eller enligt europeiska regler inte ska ske, därför att det här brottet inte är ett brott i det land, som han ska utlämnas ifrån.

Inte heller var det egentligen våldtäkt i Sverige, utan helt enkelt ett missförstånd. Eller? Möjligen en slags hämnd? Nä, det som hände var verkligen eventuellt kanske sexuellt ofredande. För nuförtiden måste man ha kontrakt innan man går till sängs. I Sverige. Även med en äkta make bör det gå till så. För säkerhets skull.

Men visst såg tomtarna och nissarna från nyaste Harry Potter-filmen (eller varifrån de nu kom) underliga ut på TV-bilderna utanför High Court och de var absolut övertygade om att Julian Assange skulle utvisas från Sverige till USA för senare avrättning. Det var den stora planen.

Tokar finns överallt. Här som där. Konspirationsteorier är bland det värsta jag vet.

Och annars var dagens värsta nyhet att Alexandra Hansson fick sin son mördad i mars i år (eller var det överdos?) och nu kördes hennes enda lilla barn ihjäl av en fyllerist.

Lilla Mercedes hade lyckats ta sig ut på gatan därför att en granne hade lyft henne över grinden, som skulle hindra henne att nå gatan. Då kommer galningen körande i full fart, spritpåverkad. Kollisionen var kraftig. Han bromsade inte förrän efteråt.

Varför händer detta samma mamma? Ingen vet. Ingen tröst finns. Hur går det att gå vidare efter att båda barnen är borta? Detta kan väl inte kallas någon rättvisa. Detta är värre än i sagans värld. I verkligheten finns inte Harry Potter. Ingen besegrare av Lord Voldemort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar