tisdag 5 juli 2011

Lars Ohly kommer att avgå

Lars Ohly har gjort sitt det tycker hans vänsterparti. Lars Ohly har suttit i riksdagen sedan 1998 och kallade sig själv kommunist då han tillträdde som partiledare 2004, men upphörde med detta ett år senare. Hans släkt kommer ursprungligen från Tyskland och hette von Ohly från början.

Han har ingenting att förlora ekonomiskt om han avgår eftersom inkomstgarantin gäller honom. Han har fyllt 50 år och suttit mer än tolv år i riksdagen och har alla garantier fullt ut tills han fyller 65 år om han så vill.

Här är två citat, som berättar om hur svårt det är att vara politiker på vänsterkanten, särskilt för Lars Ohly:

Ingen i vänsterpartiet har Lenin som förebild.
Lars Ohly, 27/12 1998 i Dagens Nyheter

Jag står för en modern leninism baserad på klasskamp.
Lars Ohly, våren 1999. Intervju i engelska tidskriften Renewal.

Han har tidigare flaggat för avgång, men inget har hänt ännu. Att han nu säger att han vill sitta kvar är ett spel för gallerierna.

Personligen tycker jag inte att en gammal kommunist har något att göra i vår riksdag och inte heller hans parti. Han flaggade för avgång redan i slutet av förra året och det vore logiskt att också vänsterpartiet byter ledare nu när socialdemokraterna och miljöpartiet har gjort det.

4 kommentarer:

 1. Från Hasse Eriksson! Ohly är en Pajas! En gammal Stalinist! Ut med Fanstyget! Skicka honom till Sibirien där passar han.....

  SvaraRadera
 2. Hasse: Nä vi ska inte vara som dom gamla kommunisterna själva. Då tar eländet aldrig slut världen.

  SvaraRadera
 3. Det är väl bra om han (Ohly) blir kvar som partiledare. Det kan förhoppningsvis bidra till att kommunistpartiet åker ur riksdagen

  SvaraRadera
 4. Alltså, varför drar ALLA människor slutsatsen att Stalin och Lenin och andra diktatorer och sjuka män är kommunister. Ni köper verkligen Hollywoods propagandamaskin á la kalla kriget rakt av alltså.

  Öppna en bok i ämnet kanske så får ni en nyanserad bild. Jag har mer negativt att säga om dagens "liberala" system. Du är fri, så länge du beter dig på ett visst sätt, säljer 40 timmar av din vakna tid varje vecka, och överkonsumerar varor för att hålla den oändliga tillväxten igång, på en planet som inte är förnybar i samma takt. Är det bättre?
  Socialism för mig handlar om humaniora. Att alltid prioritera människors, djurens och naturens välgång framför något så luddigt som pengar och materiella tillgångar.

  Men ja, som sagt, liberalismens förespråkare har ju helt klart lyckats med sin indoktrinering. Med tanke på att 99% av media och mainstreamkulturen är kommersiell så är det väl kanske inte så märkligt.

  Men att likställa Ohly med Stalin, vad fan liksom.. Inte för att jag gillar varken ohly eller vänsterpartiet nämnvärt. Men snälla läs på, och sug inte i er liberalismens propaganda helt onyanserat. Det är ju skrämmande vilken dålig analysförmåga ni måste besitta i så fall.

  SvaraRadera