fredag 22 juli 2011

Varför vill man köra motorcykel?

UPPDATERAT

Jag har aldrig fattat det. Och särskilt inte när man dundrar fram i ett par hundra kilometer i timmen och till slut dör.

Det gjorde Christopher Andersson 22 år häromnatten med sin 17-åriga flickvän bakpå pallen.

Han körde fram och tillbaka i Stockholm och slutade sitt liv mot en vägavspärrning vid Årstalänken. Så dumt. Flickvännen "Verran" klarade sig med diverse stygn.

Hans mamma vill skylla allt på polisen. Nä, det var nog hans eget fel. Rätt och slätt. Inget körkort och det var inte hans motorcykel utan familjens.

Själv har jag körkort för tung motorcykel, men det skulle aldrig falla mig in att köra en sådan.

Här påstår också flickvännen Veronica Temel, 17 år från Tyresö att polisen tog hennes pojkväns liv.

18 november 2011 9.09

Polisen frias och förundersökningen läggs ned. De orsakade inte Veronica Temels pojkväns död. Han orsakade detta själv.

38 kommentarer:

 1. Jag har motorcykel och körkort, är man så dum så man lånar en motorcykel och kör så fort att polisen vill stoppa en så är det väl bara att stanna! Han har sig själv att skylla och att flickvännen skyller på polisen är väl väldigt omoget, hon lever efter att ha åkt med pojkvännen som saknat mc-kort och kärt för fort. Att skylla på polisen är bara så omoget. Att pojkvännen kör ihjäl sig är en sak, tänk om han orsakat någon annans död också. Sluta dalta med fortkörare på mc, sätt dit dom så kan vi som sköter oss åka utan att bli klassade som fartdårar.

  SvaraRadera
 2. Man får va glad att han inte tog livet av någon annan än sej själv! Att närstående är tagna är självklart men att han inte dödade någon annan är ren(tur). Jag kör tung cykel (Har även körkort)men går det åt pipan har jag bara mej själv att skylla!!

  SvaraRadera
 3. Anonym 15:53: Det var mamman som skyllde på polisen och sade att så här får det inte gå till... hon lär väl vara 40plus åtminstone som hade en son på 22...

  SvaraRadera
 4. @Ann Helena Rudberg: Även flickvännen försöker skylla på polisen. I hennes fall kan man nog lugnt anta att ett visst mått av omognad bidrar till den analysen.

  Sen kan man ju fråga sig hur ansvarsfulla föräldrarna är om de nu släpper ut grabben på familjens MC utan att han har körkort för den. Det brister nog i omdömet för fler än bara grabben då.

  Till alla som försöker skylla på polisen: Om grabben 1. följt alla gällande lagar och regler i trafiken och/eller 2. hade stannat när polisen signalerade (hade han gjort rätt på 1:an hade han inte haft något att frukta av 2:an) hade olyckan aldrig inträffat.

  Polisens jobb är att stoppa lagbrytare - även om dessa försöker smita. Buset har samma skyldighet som alla andra att stanna när polisen signalerar. Den som gör fel är inte polisen som försöker göra sitt jobb, utan buset som struntar i sina skyldigheter.

  SvaraRadera
 5. Man kan ju alltid skylla på någon annan men kör man i den hastigheten och försöker köra ifrån polisen så är det väl bara sig själv man kan skylla när det går åt skogen.
  En Darwin award utdelad för den!

  SvaraRadera
 6. Anonym 16:18: Okej har inte hört henne göra det... men det är förstås omoget... fick intrycket att dom inte släppte ut honom (föräldrarna) utan att han lånade hojen... på eget bevåg. Och flickvännen är uppenbarligen också hojfrälst och konstaterar att han har det bra i himlen nu då... det läste jag...

  SvaraRadera
 7. Han är iaf inte saknad av oss övriga trafikanter och morsan måste ha en IQ närmare noll

  SvaraRadera
  Svar
  1. allvarligt hur i helvete kan man säga något sådant???
   ni är fan störda i huvudet som har mage och säga något sånt!!

   ja visst att han körde som en dåre men va i helvete människan är död. han är inte sämre människa för att han körde jävligt fort!!!!!

   det som hände har hänt, tyvärr så slutade det inte väl men sitt fan inte och säg att han inte är saknad!!!

   ni är fan störda era jävla idioter. det kommer den dagen då ni alla andra gör bort er också, hoppas ni gillar all kritik när ni ligger under jorden!

   SVIN!! människan är död, mamman och familjen skyller så klart på snutjävlarna som inte kunde behärska sig dem heller. tänk ifall något skulle hända med deras jävla bil det är 2 ton jäntemot 180 kilo :S behöver jag säga något mer??
   ni är så jävla pantade!

   må ni brinna i helvetet eran jävla hemska människor. är det någon som förtjänar döden så är det fan ni som tycker att det var rätt åt honom.

   att han gjorde bort sig gör inte er med körkort och som kör lugnt till en bättre människa, ni är fegisar som inte vågar bryta mot lagen.
   LAGEN ÄR TILL FÖR ATT BRYTAS IDIOTER!!!!!

   Radera
  2. Det är självklart att alla vi som kör ordentligt är bättre människor. Han utsatte inte bara sig själv för livsfara utan också sina medtrafikanter. Det behövs inte en massa invektiv för att understryka din ståndpunkt. Det tyder enbart på fattigdom i språket. Lagar är till för att följas och de finns av en anledning. Om han inte hade brutit mot lagen hade han levt i dag.

   Radera
 8. Han fick låna den, dom har varit ute och kört flera gånger innan och kört likadant.

  SvaraRadera
 9. Det fanns väl ingen som tvingade honom att köra i den hastigheten? Kan inte tycka synd om vederbörande. Tyvärr. Hade han skadat någon av mina nära och kära under en sån körning, så.......

  SvaraRadera
 10. Vet ni inte alla ni "kloka" människor att i chock och när det är en stor förlust så reagerar man så oftast! Kolla Pigge Werkelin när hans familj dog av en våg i Thailand, det var svenska statens fel sa han då. Men jag tror inte han säger det nu. Han anses som ganska smart ändå. Det hände på andra sidan jorden... Så är människan. Hon kommer tänka annorlunda om ett tag. Tråkigt med en så ung människa som troligen inte ville leva, som jag uppfattar det. Måste ni vara så kalla och bror duktiga. Det var en ung människa som gjorde fel.. Ha lite medmänsklighet.

  SvaraRadera
 11. Tidningarna blåser upp det som om det var polisens fel. Om en reporter eller dess barn blivit överkörd och dödad så har det inte blivit dessa rubriker. Han kunde stannat.
  Jag kör motorcykel varje dag i Stockholm och vet vilka risker det innebär. Och kör man i dessa hastigheter som han gjorde kan det bara gå på ett sätt.
  Tjejer. Sätt er ej bakom ungtupparna på Mc.

  SvaraRadera
 12. Det är inte förvånande att anhöriga skyller på polisen, mer skrämmande är att läsa visa av inläggen på sporthoj.se där vissa tycker att medtrafikanterna ska anpassa sig till eventuella motorheads nycker i trafiken!

  SvaraRadera
 13. Som mc åkare kan man ju bara tillägga att denna 22 åriga man med en 17 årig flickvän som passagerare inte hade ett dugg att göra på allmän väg.Föraren saknade körkort och var på väg till en mc träff på en lånad motorcykel när polis dök upp.Då uppmanas han enligt pressen av flickvännen att gömma sig i en tunnel.Vad är det som gör att dessa individer inte förstår att när man blir stoppad av polis så satnnar man och smiter inte !?.Riktiga plantor rent ut sagt och skönt att de är borta från vägen.

  Pelle

  SvaraRadera
 14. Är lite förvånad över att flickvännens namn står i tidningarna. Övertygad om att det handlar om hennes blogg. Hon vill väl få många besökare. frågan är hur mkt snällt hon kommer få läsa, mest hat antar jag.
  Det var ingen annan än C som tog livet av honom. Jagar snuten dig? STANNA!!!!

  SvaraRadera
 15. Tyvärr så finns det ingen empati för mig att ge vare sig Christoffer eller Veronica. Han kunde ha valt att avsluta det hela när han som helst kände för det. Men nu valde han att leka ghostriderwannabe. Min empati går då hellre till hans nära och kära.
  Var ju för övrigt inte första gången han var ute o åkte hoj utan körkort heller. Finns bildbevis på Sporthoj.
  //hojåkare som tänker efter innan.

  SvaraRadera
 16. Givetvis så är det förarens ansvar. Dock fritar det inte polisen från ansvar. Det är känt sedan länge att hetsjakt vid förföljning leder till panikåtgärder. Därför har de flesta länder regler för att minska riksen för skador. I det här fallet så förefaller det som om polisen gripits av jaktiver innnan ledningscentralen grep in. Att det sedan är ett oturligt "sammanträffande" att helikopterns övervakningskamera inte fungerat får mig att le. Även att man nu, till skillnad mot när värdedepårånet i Västberga inträffade gladeligen klarar att spåra ett fordon trots att helikoptern var på så hög höjd att den var osynlig får mig att betvivla polisens uttalanden. Nu väntar jag bara med spänning på att att polisen förklarar att helikopterns färdskrivare av okänt skäl inte fungerade.

  SvaraRadera
 17. Mina tankar går till de stackars poliser som blir inblandade i nåpgot som två idioter arrangerar

  SvaraRadera
 18. den här idioten får fan skylla sig själv, han körde förbi mig bara sekunder innan han krockade och jag hade min mamma, mormor, syster och min son på 2 månader med mig i bilen. Det fanns inte en polisbil i närheten heller. jävla idiot är vad han är

  SvaraRadera
 19. Åker man MC i 250 med hjälm behöver helikoptern inte vara på så hög höjd för att föraren inte ska märka den.

  SvaraRadera
 20. Darwin i arbete.

  SvaraRadera
 21. Att leta efter ansvar hos andra, än gärningsmannen själv, verkar litet övermaga.

  Vad hade inte denne själv kunnat förorsaka andra? Helt oskyldiga. Medtrafikanter.

  Orkar man nu inte ta sitt eget ansvar för sina gärningar, eller nära vänners gärningar, må det vara hänt att man letar efter ansvar hos andra.

  Sådana som var oskyldiga, men fanns där. Runt omkring.

  Trist att se. Trist, att läsa.

  SvaraRadera
 22. VÄLDIGT skönt att detta fick ett LYCKLIGT slut ! Grabbj-veln tog BARA livet av sig själv och DET ÄR LYCKA för alla andra inkl. IQ-nollan som inte ens kan kn-lla. Den jvla dåren och hans morsa har fullkomligt SK-TIT i alla andra och det har apan tyckt vara ball ! Fy f-n, att hon ens får yttra sig ! SYND att inte Polisen skjuter dem av sadeln !

  SvaraRadera
 23. Det värsta är att kvällstidningarna gottar sig genom att skriva om att "det är polisens fel" genom att citera fjortisen som är flickvän till en idiot. Hade han varit smart nog att "Hacka i sig" att få böter, hade han varit ett par tusenlappar fattigare men levt idag.
  Där jag bor hörde vi igår en hysteriskt varvande MC samt sirener. Sirenerna tystnade i höjd med Haninge vilket stödjer det polisen säger ang att de drog av på jakten. Hur som helst så spelar det ingen roll för "22-åringen" borde fattat att han skulle stanna. Sorry men jag kan inte sörja att en "rebell" som skiter i ansvar o lagar kör ihjäl sig. Ni som anklagar polisen för att skapat situationen.... Skall man få bryta mot säkerhet o sveriges lagstiftning bara man e tillräckligt desperat? I så fall är det OK för alla att bryta mot lagen om man riskerar sin omgivning. Borde det inte vara tvärtom??? -Bra Polisen!!!
  /Boende i Handen.

  SvaraRadera
 24. Det är klart polisen stressade fram olyckan!!! Råder inget tvivel om det!

  SvaraRadera
 25. Om man kör i de hastigheter som angivits så hör man inte helikoptern "precis bakom mig" som bruden sagt, eller något annat av trafiken. Hon borde vara tacksam för att hon lever och att han inte dödade fler med sin framfart.
  En hoj i händerna på en med hans inställning är ett mordvapen.
  Med eller utan körkort vet man att visar polisen att man ska stanna, så är det bara att stanna och ta konsekvenserna.
  Kred till polisen! Ut med er och syns mer, så får vi bort dårarna från vägarna!

  SvaraRadera
 26. Radarövervakningen från Arlanda, som man kan titta på själv om man letar lite bekräftar Polisens version, Hkpn flög på 350- 400 m höjd.

  Ingen som undrar hur man kan se och höra en helikopter, som flickvännen påstår, samtidigt som man kör motorcykel i 200- 250 km/h?

  Killen får skylla sig själv. Flickvännen borde dömas för nåt medhjälpsbrott.

  SvaraRadera
 27. Allt vettigt är nog redan sagt men det här med "familjens motorcykel" handlar väl om det klassiska försäkringsbedrägeriet där vanligvis mamman står för försäkringen för att den ska bli billigare. Torde väl ha varit nödvändigt också med det arrangemanget när han inte hade körkort.

  Hoppas han inte har hunnit göra tjejen med barn för då är han ju tyvärr diskvalificerad för ett Darwin-award.

  SvaraRadera
 28. När jag läste artikeln i tidningen blev jag så förbannad.
  Min mor blev påkörd av en yngling. Han lämnade 100 meter bromspår innan han frontal krockade med min mors bil. Vid krocken flög min mors bil snett bakåt. De beräknade att min mor körde 40km/h på en 70 sträcka på hennes körfält.

  En sak som är polisens fel är att de inte tar varningar på alvar på de som kör utan körkort. Jag anmälde en person ca 5 ggr på en månad och ca 10 ggr på ett är. De ville inte föra upp en riktig anmälan på killen utan tog bara upp "minnes" anteckningar. Det tog väl ca 3 månader efter min sista anmälan så körde han ihjäl en ungdom på magelundsvägen utanför Statoil.

  Polisen borde lagföra henne också för medhjälp.

  Men jag får vara glad för självsanneringen...
  Tack att jag fick skriva mitt ord här.

  SvaraRadera
 29. Hej Ann Helena!

  Jag förstår inte riktigt vad du argumenterar för. Är det dåligt att köra motorcykel, eller bara om man kör i ett par hundra kilometer i timmen? Skulle det ha varit okej att köra i den hastigheten om de hade suttit i en bil?

  Eller är du uppriktig i din fråga om vad det finns för fördelar med motorcykel? Själv skulle jag säga att de är billigare i drift för att de bland annat drar mindre bensin, har bättre framkomlighet och är lättare att parkera ifall man vet var det finns mc-parkering. Men andra skulle nog prata framför allt om känslan och friheten.

  Du säger att du själv får köra tung motorcykel men aldrig skulle göra det. Om du inte anser att du längre kan köra motorcykel trafiksäkert så bör du begära att behörigheten tas bort enligt 3 kap. 13 § 2 st. körkortslagen. Jag skulle föreslå att du väntar med att lämna in begäran till nästa gång du förnyar ditt körkort, så slipper du onödigt strul.

  SvaraRadera
 30. Käre Anders! Jag argumenterar precis som en massa människor här för att idioter ska bort från vägarna. Därför att de är en fara för andra människor och för sig själva. Vi brukar spärra in sådana på dårhus eller i fängelse. Och varför skulle jag ta bort den markering jag har på körkortet? Det är bara en krusidull från 60-talet när jag tog körkort.

  SvaraRadera
 31. Jag väljer personligen att gå så långt att jag nästan tycker det är synd att hon inte själv strök med.

  SvaraRadera
 32. Det är ingen tillfällighet att en mamma med sådana åsikter fostrat en ung man med så bottenlöst dåligt omdöme. Hela ansvaret vilar på henne själv.

  SvaraRadera
 33. Natural selection.

  SvaraRadera
 34. Hej igen Ann Helena, och tack för ditt svar!

  Titeln på blogginlägget är ju "Varför vill man köra motorcykel?" så du vänder dig uppenbarligen till alla motorcyklister. Det är lite synd att du tycker, som du själv uttrycker det, att vi idioter ska bort från vägarna. Däremot tror jag inte att du är ensam om det. Motorcykel är ett av de fyra fordonsslag jag har behörighet för, och även om jag bara haft körkort i dryga tolv år, så har jag under den tiden aldrig blivit stoppad av polisen eller varit inblandad i någon olycka. Jag försöker alltid vara en förebild i trafiken, inte minst när jag kör mc och därmed har fler blickar på mig.

  Att du i slutet av inlägget skrev att du har körkort för motorcykel men aldrig skulle sätta dig på en, tolkade jag som en markering att du ville undvika sammanblandning med oss andra idioter. För att slippa att göra påpekandet framöver menade jag att du kan be att få bokstaven borttagen, eller bara för att göra ett ställningstagande och slippa ingå i statistiken över antal motorcykelkörkort i Sverige.

  SvaraRadera
 35. Hej Anders! Nej jag vill inte ta bort den.

  SvaraRadera