onsdag 20 juli 2011

Stackars journalister

Martin Schibbye och Johan Persson alltså. De båda smög in från Somalia med gerillan för att bevisa att Etiopien är ett sunkigt land. Och nu när de är tillfångatagna så får de betala sitt eget försvar.

Det kommer att kosta 60 000 minst och det vet ju alla vilka fattiglappar journalister är och att de alltid föds utan släktingar, så naturligtvis behövs det en insamling. Sätt in pengarna hos journalistförbundet eller journalister utan gränser så kommer de till rätt personer.

Hjälp till nu för sjutton annars kommer de aldrig hem och kan fortsätta sitt viktiga värv med att avslöja sådana stater som Etiopien.

Här har jag tidigare skrivit om dem. Och de är omhäktade idag. De får sitta häktade till i mitten på augusti.

3 kommentarer:

 1. Den anonyme och fege kommentator, som påstår att jag är sverigedemokrat, att jag fick sparken från tidningsvärlden och att borgarna orsakade allt elände i världen vill jag inte svara. Men er andra kan jag upplysa om att jag har aldrig röstat med sd och kommer aldrig att göra det. Jag har puttat ut dem från bloggen, vilket de säkert är rätt sura över.

  Jag har aldrig fått sparken, men slutat en gång frivilligt med avgångsvederlag, när Bengt Dennis (ex-chefred på DN då riksbankschef) lyckades med att höja räntan till 24 procent på vårt hus, som då hade byggkreditiv (vilket betyder rörlig ränta). Det var för att rädda min familj. Det lyckades.

  Och det var sossarna som fick först sjukskrivningstalen gå i höjden på 90-talet och sedan förtidspensioneringarna. Jag höll dock ut så länge att min läkare tyckte det var fantastiskt att jag hade orkat. Det var först 2006 när sossarna tvångspensionerade mig före valet, som jag bytte till det borgerliga blocket efter att ha röstat på sossarna större delen av mitt liv.

  Jag har jobbat 40 år i Sverige enligt f-kassan, som nu har gett mig ålderspension eftersom jag fyller 66 i år.

  Allt detta finns omtalat i min bok Ett Sekel av Tystnad, ett tidsdokument från åren 2003-2005 som ni hittar här:

  http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=634991

  SvaraRadera
 2. Oj. Så argsint du låter! Är det sverigedemokraterna eller själva sverigedemokratin du har problem med?

  De där journalisterna, förresten, verkar inte de lite skumma? Fotografen ser läskig ut. Som en Che Guevara-romantiserande Baader-Meinhofkille. Och skribenten ser ut som en naiv överklasskille som har hamnat i fel sällskap.

  Men jag kan förstås ha fel.

  Pappan

  (finns på Pappans murslev)

  SvaraRadera
 3. Pappan: Hej på dej, nä jag är inte ett dugg argsint (bara i din föreställning) och jag har inte problem med vare sig sd eller sd:arna. Bara dom inte bor hemma hos mig. Och det gör dom inte.

  Jo du har helt rätt om killarna, journalisterna. Det har jag skrivit om tidigare att de var tredje generationens revolutionsromantiker... osv om du trycker på de blå bokstäverna där uppe "tidigare skrivit om dem".

  SvaraRadera