fredag 1 juli 2011

Städerskan ljuger

Det verkar som om åtalet mot Strauss-Kahn håller på att kollapsa. Städerskan som har anklagat honom är ingen vit ros, utan har upprepade gånger ljugit.

Hon har i ett inspelat telefonsamtal dagen efter händelsen med den påstådda våldtäkten pratat med en man om hur mycket det skulle löna sig att gå vidare med detta.

Hon har tagit emot pengar av samme man, som uppenbarligen sysslar med narkotika. Hon har fått omkring 100 000 dollar av denne man och andra män, som har satt in dessa pengar på hennes bankkonton under de senaste åren.

Hon har sagt att hon har en telefon, men i själva verket har hon fem stycken och ringer för hundratals dollar varje månad.

Det är uppenbarligen så att Dominique Strauss-Kahn har haft sex med städerskan, men om det var ett överfall eller inte. Där går uppgifterna isär.

Dominique Strauss-Kahn har fått sin karriär stoppad av händelserna och fick avgå som IMF-chef och är heller inte längre tilltänkt som presidentkandidat i Frankrike. Han har suttit i förvar sedan den 14 maj och är frisläppt mot borgen, men kan inte lämna landet.

Uppdaterat:
Dominique Strauss-Kahn släpps fri och får tillbaka sin borgen en miljon i dollar. Vilken vändning!

18 kommentarer:

 1. Denna vändning hade aldrig kunnat ske i Sverige eftersom det anses kränkande att ens ifrågasätta någon som varit med om något så hemskt. Vilket såklart är rätt. Men.. Det ger också spelrum för de mindre ärliga att sätta dit oskyldiga.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Vilken försiktig kommentar... från en förtryckt man? Det går att säga att tanken osökt uppstår till parallellen kring Julian Assange, Anna Ardin och Sofia Wilén. En mycket upprörd Claes Borgström (kvinnornas advokat) framträdde i går morse på förmiddagen i Sveriges Television och fick spy galla över pressen och bloggarna, som hade avslöjat dessa kvinnors namn.

  Han har som ni kanske vet advokatbyrå ihop med förre justitieministern Thomas Bodström, som skyndade sig att ändra lagarna till vänsterfeministernas fördel då inför valet 2006.

  Den människosyn dessa företräder är den gamla att det är så synd om kvinnorna. Dessa stackars offer, som alltid är så utsatta för de hemska karlarna. Dessa små oskyldiga våp, som inte kan ta vara på sig utan måste försvaras mot alla män, som är beredda att när som helst våldta.

  En förskräcklig människosyn om du frågar mig. Den ser fortfarande männen som det enda mänskliga och mogna könet, som måste slåss och gå ut i krig mot de andra männen, för de är de enda som räknas i världen.

  SvaraRadera
 3. Håller jänkarna kvar vid det där gamla förlegade "hellre fria än fälla"? Märkligt.

  SvaraRadera
 4. The bottom line är väl ändå att städerskan mycket väl kan ha blivit våldtagen, men att hennes trovädighet inför en jury har minskat kraftigt iom narkotikainblandning.

  SvaraRadera
 5. Anonym 11:03: Ja det är ju just det att ord står mot ord i sådana här fall. Och rättvisan skipas dels genom indicier, bevis och vittnesförhör. Jag antar att det inte fanns några åsyna vittnen till vad som hände i hotellrummet och heller inga kameror. Nej det var inte narkotikainblandningen i sig utan att hon ljög. Och att hon också ljugit om fler saker:

  "she told investigators that her application for asylum included mention of a previous rape, but there was no such account in the application. She also told them that she had been subjected to genital mutilation, but her account to the investigators differed from what was contained in the asylum application."

  Det står i New York Times och du kommer till den artikeln om du trycker på de blå bokstäverna "håller på att kollapsa".

  Det är åklagarens utredare som har tagit fram dessa fakta. Inte advokatens. Det är därför åtalet står på lergrund. Annars skulle rättegången börja den 18 juli, men nu läggs eventuellt hela saken ned.

  SvaraRadera
 6. För övrigt så publiceras inga kommentarer med attacker på blogginnehavaren. Så det är ingen idé att skriva sådana. Tack!

  SvaraRadera
 7. Man måste ta brott för brott, om åklagaren luskar i saker som hon inte vill/kan/vågar orda om och använder det mot henne i detta fall så blir det fel.
  Visst kan hon varit känslokall på droger och struntat i att hon satt någon för detta vidriga brott falskt.

  Om man vänder på det och klandrar den anklagade för att inte uppgett att han varit otrogen och att det i sådana fall tyder på att han även ljuger om överfallet så blir ju det lika fel.
  (om nu inte städerskan tagit rätt på en "satts" ur slasken och smetat på sin blus, så har ju något sexuellt hänt illa fall)

  Att falsk anklaga någon, speciellt för sådana här brott är mycket fult så...

  SvaraRadera
 8. @Ann Helena Rudberg 1 juli 2011 10:16! Ja, det var en extremt försiktig kommentar. Orsaken är enkel. Jag bor i ett land där jag ständigt kommenterar inlägg om ditt å datt, och mer ofta än sällan antingen censureras eller anmäls. Alexander Bard var på SVT:s nyhetsprogram idag (fredag). Han uttryckte det relativt enkelt. Han sa att "eftersom jag inte döljer att jag är bög, så får jag också kalla en neger för neger".

  De som anmäler glassföretag för kränkande namn är sällan kränkta sällan. Vi bor i världens sämsta land när det gäller att *****ALLA***** får uttrycka sina åsikter.

  Man får endast uttrycka sina innersta känslor om man tillhör en minoritet.

  Såvitt jag vet, så är definitionen av en demokrati, att det är majoriteten som bestämmer, och att minoriteten får anpassa sig därefter.

  Vad ska vi då kalla Sverige? Semi-demokrati? Jag vet inte.

  Du har helt rätt. Jag är en förtryckt man. Jag blev lite impad att du kunde genomse mig så snabbt.

  Jag är otroligt rädd att ens leva. I dagsläget är det kallat för våldtäkt att ha sex med en sovande kvinna.... I Sverige. Jag var gift på 80-talet och väckte min fru med sex -- ja, jag vet inte hur många gånger.. I 9 fall av tio blev hon pigg och glad. En gång av tio så klagade hon på olika orsaker att hon inte ville, men då hade jag ju redan satt igång. VÅLDTÄKT med dagens definition. Tur att det var så länge sedan. Dessa nio positiva gånger av tio kommer INGEN kvinna att någonsin uppleva med mig igen. Vem som är största förloraren låter jag vara osagt.

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas att många feminister och andra PK debattörer idag förbereder sig på att ge en ursäkt till Strauss-Kahn som förhoppningsvis kan sammanställas av Gudrun Schyman som sen kan lifta ned till Paris och välkomna han på flygplatsen inom de närmaste dagarna.

  SvaraRadera
 10. Anonym 12:47: Gudrun Schyman lifta? Varför då? Hon har berikat sig på svenska folkets bekostnad ända sedan 1980-talet och hon slutar aldrig att göra det. Hon är försörjd till döddagar av oss skattebetalare. Nog har hon råd att ta flyget. Hon tyckte ju det var smart att elda upp 100 000 kronor i Visby förra året. Ungefär den summan som massor med pensionärer har att leva av. Per år.

  Hon satt kvar som politiskt vilde då när hon hade skattefuskat och tvingats avgå som partiledare för v, för hon tjänade så mycket på det. Närmare 1,1 miljoner bidrog vi svenska folket med till att hon skulle få ett nytt parti Fi. Som tur var så puttade vi ändå ut henne ur riksdagen då 2006 och hon kom inte heller in förra året och inte heller i EU ville vi ha henne. Men försörja henne måste vi ändå. 2,7 miljoner lär hon få fram till pensionen om två år. Visst är det märkligt?

  SvaraRadera
 11. Mannen kastades till hyenorna innan han ens var dömd-spaltmeter om mäns makt,om patriarkala strukturer, om den korrumperade franska överklassen, om klass och genus-skillnader inte minst på Newsmill.

  Min sista respekt för den svenska feminismen har med detta för alltid sopats under mattan.

  Hyenor!!!!!!!

  SvaraRadera
 12. Anonym 12:14: Nu känner ju du din fru och vet hur hon reagerar på att vakna av att du har sex med henne.
  Jag antar att det är Assagnefallet du refererar till, men jag tror problemet där främst var att han väckte henne med sex utan kondom, när de hade kommit överens om sex med kondom innan. Men det där är ju överspelat nu.
  Att du avstår från att väcka kvinnor på detta sätt behöver väl inte vara en jätteförlust för någon? Är det så förvånande att inte alla uppskattar detta?

  SvaraRadera
 13. L 2 juli 1011 01:24. 1. Dagens lagstiftning gör ingen skillnad på om man känner någon eller inte. Inte heller gör dagens lagstiftning skillnad på om man är gift eller ej. Med gällande lagstiftning har jag begått våldtäkt hundratals gånger. Något som gett mig flerårigt fängelsestraff om lagen gällde när det begav sig. Och om min fru blev sur på mig över något och ville djävlas. Då hade det varit kört. Försök att förneka det.

  2. Nej, det är inte ett dugg förvånande att alla inte uppskattar mitt nya tankeställande. Lät jag påskina det? Dock verkar du ha förutfattade meningar. Jag brukar säga att jag ALDRIG ska prova surströmming. Dock kan jag ändra mig under rätta förhållandne. Surströmmingsätare säger sig vara mycket nöjda. ;-)

  SvaraRadera
 14. Min salut till denna kvinnliga bloggare.
  Mitt förtroende för svenska kvinnor är annars helt och hållet borta och jag tror inte att det kan återställas - aldrig att jag skulla ha någon fyssisk med en svensk kvinna mer.
  Tragiskt - men det finns alternativ.

  SvaraRadera
 15. Minsann: Tack för saluten! Men jag är således också svensk kvinna och har varit med i Grupp 8 på tidigt 70-tal. Jag tyckte det behövdes då. Min mamma blev svårt misshandlad av sin tredje man 1968 och hon dog några månader efter det i ett astmaanfall (psykosomatisk sjukdom).

  Det är fortfarande det värsta jag har varit med om, men jag begriper att det går att gå vidare också från sådana hemska upplevelser (jag hittade henne död). Men en del människor fastnar inuti sig själva, fast de tror att omvärlden ser ut som de gör inuti, och de projicerar allt elände där utåt istället för att se in i sig själva. De kunde vara snälla mot sig själva och ta hand om sig, älska sig själva först och främst, för att sedan älska världen.

  Det kommer alltid att finnas omogna människor, människor som mår dåligt och som vänder detta sitt illamående mot andra. Människor som börjar hata istället för att älska. I alla bemärkelser. Det är tragiken. Och den är stor ifall vi som mänsklighet aldrig kan gå vidare till något annat. Utvecklas förbi våld och hat.

  SvaraRadera
 16. Ett problem som juridiken måste ta hänsyn till, med två aspekter. Våldtäktsoffer MÅSTE få upprättelse - MEN SAMTIDIGT får ingen oskyldig dömas.

  För att denna kvinna i USA har skumma förbindelser är inget självklart bevis för att hon ljuger om våldtäkten.

  Sedan får man även betänka svenska medias rapportering. I Japan kan jag gå fram till en total främling och "rubba lite lätt" mot hennes underliv. Hon skrattar generat. Inget brott begånget. I Sverige är det en handling "jämförbar med samlag" och många år på kåken. Hur i h-e lyckades v-kvinnorna få till att lagstiftaren antog begreppet "Handling jämförbar med samlag"??? Det finns inget som kan jämföras med ett samlag. Bara för att någon politisk infertil sugga lyckas mobilisera riksdagen innebär det inte (och förhoppningsvis aldrig) att fenomenet att sitta i kollektivtrafiken och spana in en vacker kvinna, kommer att kunna klassas som handling jämförbar med samlag. Kvinnor diskvalificerar sig själva genom att arbeta för detta (i grunden goda) ändamål. Jag har i hela mitt liv sett kvinnor som smartare än män, och vi borde alla ha samma betalt för samma utfört arbete. Och så finns det utstickare som sabbar för hela feministrörelsen, och så droppen i bägaren, så är det männen som beskylls.

  Trist men sant.

  SvaraRadera
 17. Anonym 2 juli 2011 09:42: Jag kanske däremot missförstod din text. Du nämnde att det finns osagda förlorare i och med att du nu avstår. Det var detta du verkade påskina.
  Självklart är det läskigt att möjligheten för falska anklagelser finns. Men att du spekulerar i det som skedde för 20 år sedan, låter som att du inte fullt litar på din fru.
  Klart att man kan fortsätta som vanligt om man vet att detta är helt okej med partnern och att man litar fullt ut på denne. Om hon anmälde dig idag av ren djävlighet, vore hon uppenbarligen ingen att lita på. :)
  Att anklaga någon falskeligen för ett sådant brott är lika illa som att utföra det i mina ögon. För att inte tala om att det minskar trovärdigheten hos de som faktiskt råkat ut för det.

  SvaraRadera
 18. TILLKOMMER GÖR , O DE E VÄL DE MEST ALLVARLIGA FÖR POLIS O ÅKLAGARE, ATT HON ljög om hon varit utsatt för gängvåldtäkt

  först vidhöll hon detta, men sen avslöjade polisens utredare bluffen

  SvaraRadera