onsdag 27 juli 2011

Bortom alla idéer finns en äng

Låt oss mötas där. Så säger Rumi. Nej han säger egentligen: Bortom alla idéer om rätt och fel finns en äng. Låt oss mötas där.

Denna plats ligger inte inom tänkandets gränser. Platsen finns bortom alla begrepp, idéer och tolkningar. Där finns friheten från fruktan och begränsningar.

Det är den plats där vi har tagit oss förbi dualismen: sanning, godhet, skönhet, harmoni, ondska, tröghet, kaos, förvirring och destruktivitet.

Allt i vår värld bygger på dessa kontraster. Därför gjorde kanske terroristen i Norge oss en tjänst. Något mycket värre kanske väntade oss, men genom ett gudomligt ingripande så fick vi endast detta.

Om din självuppfattning är objektrefererad grundar den sig på fruktan och motstånd mot det som är. Men om den är självrefererad grundar sig den på kärlek och acceptans av det som är. Fullständig självacceptans betyder självförlåtelse.

När en människa förlåter sig själv och slutar döma sig själv kommer hon inte heller längre att döma andra. Det är den människans öde att spela många roller, men hon är inte rollerna.

Vi upplever mer glädje genom att tillåta universums intelligens att ta form genom oss.

Ovanstående tankar har tagit form först hos Deepak Chopra och i hans lilla bok Makt frihet och nåd, att finna källan till bestående lycka.

1 kommentar:

  1. Tack! En bättre förklaring än jag hade hoppats på när jag googlade om vad han menade! :)

    SvaraRadera