torsdag 7 juli 2011

Carl Bildt vill bli hjälte

Han basar över UD och påstår att ambassadör Jens Odlander kan ha räddat de båda svenskarnas liv i Etiopien. Det är inte sant.

Dessa båda svenskar överlevde antagligen för att de är vita och låg platt på marken för att slippa kulor. I den grupp med rebeller där de ingick dödades 15 av de 21 rebellerna i strid. De andra tillfångatogs tillsammans med svenskarna.

Och dessa båda frilansjournalister borde aldrig ha smitit in över gränsen tillsammans med ONLF, med rebeller, som är för att göra en del av Etiopien somaliskt. De visste vad de gav sin in på.

Så fort en sådan organisation som i grunden är muhammedansk, börjar tala om mänskliga rättigheter ska man dra öronen åt sig. Och ännu mer om de pratar om revolution och hur behjärtansvärt deras ändamål är.

I etiopiska tidningar så sägs samstämmigt att Johan Persson (John Bersson) har blivit utvisad tidigare för samröre med ONLF.

Etiopien är inte ett laglöst land, där svenskar riskerar att bli skjutna. Men naturligtvis hade Martin Schibbye och Johan Persson tur som inte blev dödade i strid med landets egna trupper.

Eritrea däremot är det land som har hållit en svensk-eritriansk journalist Dawit Isaak fängslad i snart tio år utan rättegång. Det landet gränsar till Etiopien.

Carl Bildt försöker naturligtvis höja UD:s och sin egen status i sammanhanget.

3 kommentarer:

 1. Om nu CB hade en ambition att bli hjälte då kunde han se till att Vid Frank Radosh blev hemskickad från Bosnien.

  Och se till att även alla andra barn som kvarhålls och göms utomlands återförs till Sverige.

  SvaraRadera
 2. Sant Maukonen... visst är det så. Men han tänker nog mest på sin egen karriär.

  SvaraRadera
 3. nino1@tb.elta-kabel.com6 oktober 2012 kl. 15:58

  Det ar hemskt ,vad de skriver,Vid ar hemma och pappa ha vardnad.Carl Bildt har ratt,det fins ingenting at gora.Vid ar och vil vara hos sin pappa.

  SvaraRadera