tisdag 5 juli 2011

Abbas Rezai har fått upprättelse

De föräldrar som mördade Abbas Rezai döms till tio år. Hovrätten valde att gå på åklagarens linje och båda föräldrarna dömdes idag för mordet. Straffet blev tio års fängelse och utvisning.

Som jag tidigare har sagt: Vansinnet kan ta plats i en sluten familj.

19 kommentarer:

 1. Och äntligen börjar samhället få upp ögonen för att hedersvåld drabbar även pojkar. Både abbas och den yngre brodern som tvingades ta på sig skulden. Länsstyrelsen har tidigare kritiserat att det har inte funnits hjälp för pojkar att få, endast för flickor som utsätts för hedersvåld.

  SvaraRadera
 2. Upprättelse? Vad menar du? Han har varit med om att tortera ihjäl en människa, tagit på sig mordet för att han trodde att det skulle rädda hans föräldrar från utvisning och sedan förstått att han själv skulle bli utvisad, och då skyllt ifrån sig på föräldrarna,som sannolikt var mest inblandade. Skall en sån människa få vara kvar i Sverige!? Ja, det är nog bara i landet Sverige sådanr går. Det är fruktansvärt.

  SvaraRadera
 3. Vilket fars av rättegång och det svenska rättsväsendet som brukas beteckna som oberoende av politik...ingen skillnad mellan t ex den grekiska och svenska rättsapparaten, bägge är väl politisk korrupta..

  SvaraRadera
 4. Varför så lågt straff som tio år? Högsta tidsbestämda straff för mord är 18 år?
  Det här mordet hade karaktär av tortyr vilket borde vara försvårande.
  Mycket märkligt.

  SvaraRadera
 5. HELA familjen var givetvis delaktig. Allt detta går helt enkelt ut på att rädda sonen kvar i Sverige. Sonen = framtiden för den här jävla pellejönsfamiljen som kommer leva gott på allehanda svenska allmosor hemma i Afghanistan.

  Att svenska folket går med på att låta sig koloniseras av människor från islamiska delen av världen går bortom ALLT sunt förnuft.

  Hur hjärntvättad är Svenne Banan egentligen?

  SvaraRadera
 6. Det viktiga är att de blir utvisade.

  Sen skall också de myndighetspersoner och institutioner som beslutade om och tog emot dessa människor granskas.

  Må det aldrig hända igen.

  SvaraRadera
 7. Ja kära vänner. Jag tycker att det var ett bra straff och att Abbas Rezai som var deras offer har fått upprättelse. Genom att mördarna straffas. Också sonen döms till medhjälp. Det här är ett exempel på en familj där vansinnet har fått fäste. Det finns fler sådana familjer. Det ingår i vår tid att vi ska se och upptäcka detta, inte bara hos invandrare utan hos helt svenska familjer också.

  Alla mördare tror att de har rätt att göra det de gör. Det gäller inte bara i familjer som ingår i religiösa sekter. Människor, som ännu inte har förstått att man dödar inte den som är av samma art som en själv, har inte kommit så långt i sin utveckling. Tyvärr så tycker också stater att det är rätt att döda människor.

  Som C G Jung en gång har sagt: ondskan vill leva med. Hur ska vi som människor hantera detta? Detta apropå det stora utbrott av ondska som han såg i sin livstid: andra världskriget.

  SvaraRadera
 8. Vilken tragedi att sonen till dessa muslimska mördarmänniskor tillåts stanna kvar här i Sverige.

  / Markus Valiant

  SvaraRadera
 9. Markus: Varför tycker du det? Har inte han lidit tillräckligt? Det var fadern som bestämde att han skulle ta skulden för brottet. Detta är typiskt i en stängd familj av denna sort att föräldrarna tycker att deras agenda ska följas. Sonen var 17 år då och fick ett lågt straff eftersom han var omyndig. Han har avtjänat detta.

  SvaraRadera
 10. Nu måste jag bara själv börja förstå varför morddömda utvisas från Sverige medans de som "bara" döms för medhjälp till mord får stanna. I mitt tycke är "medhjälp till mord" väl över gränsen för vilka människor jag vill ha i landet.

  SvaraRadera
 11. Ann Helena Rudberg:

  Jag tror inte att sonen är oskyldig. Hans straff handlar om några månader på en ungdomsanstalt. Påföljder handlar ju inte primärt om att de skyldiga ska lida, utan om att skydda samhället.

  Rent allmänt vill jag tillägga angående dessa vedervärdiga ursäkter till människor att de tenderar till att lära sin avkomma att fortsätta deras tradition att döda sina egna släktingar efter behov. Detta gör givetvis att denna kategori människor är högst problematisk att hysa oavsett om ett mord har begåtts eller inte.

  En tradition som denna kan bara förevigas om barnen är de som för den vidare.

  / Markus Valiant

  SvaraRadera
 12. Markus: Nä det är klart att han inte är oskyldig. Han är ju dömd. Men är det inte bra då att han ändå får stanna och slipper sina föräldrar?

  SvaraRadera
 13. Ann Helena Rudberg:

  Jag kan inte avgöra huruvida det är bra att han slipper sina föräldrar eller inte. Om han hade utvisats nu så hade hans föräldrar stannat i svenskt fängelse. Världen är stor; han behöver inte stanna i Sverige för att undvika sina föräldrar.

  / Markus Valiant

  SvaraRadera
 14. Markus: Han har två yngre bröder 20 och 16 år gamla. Är det inte bra att de slipper sina föräldrar? De bor fortfarande hemma.

  SvaraRadera
 15. Ann Helena Rudberg:

  Självklart är det bra att barn i allmänhet befrias ifrån plågan att växa upp med föräldrar sådana som dessa familjemördare.

  (Men hur det knyter an till sonens minst sagt milda straff vet jag inte.)

  / Markus Valiant

  SvaraRadera
 16. Markus: Sonen har tidigare dömts till fyra års sluten ungdomsvård ett hårt straff i hans ålder och dömdes nu igen för medhjälp till mord till ett år och fyra månader. Ett straff han redan har avtjänat. Det är inte ett lågt straff med tanke på omständigheterna. Han var 17 år när detta hände. Någon medkänsla måste man ha med barn i en familj.

  SvaraRadera
 17. Här går det att läsa om sluten ungdomsvård, där det längsta straffet är fyra år.

  http://www.stat-inst.se/om-sis/verksamhet/sluten-ungdomsvard/

  SvaraRadera
 18. Sonen tillhandahöll kniven som pappan, efter att svårt ha misshandlat Abbas med tillhygge, använde för att upprepade gånger sticka rakt i hjärtat. Barn, 17 år, inga ursäkter finns, oavsett ålder. Vad kan man ha för medkänsla med honom? Det förstår inte jag.

  SvaraRadera
 19. Anonym 18:01: Han har avtjänat sitt straff och kommit till insikt om att föräldrarna hade fel, som gjorde det de gjorde. Är inte det bra? Förtjänar inte barn i underliga familjer medkänsla?

  SvaraRadera