lördag 16 juli 2011

Mamman blev inte trodd

UPPDATERAD

Så därför dömdes inte sonen för misshandel i våras. Nu är hon död, troligen dödad av sonen.

Han missbrukade marijuana och mådde alldeles förträffligt av detta. Enligt egen utsago. Han insåg inte att han hade gått in i vanföreställningar.

Han ringde själv polisen och sade att han hade dödat sin mamma och visade polisen liket på Hisingen.

Bara i maj månad anmälde hon sin son sju gånger till polisen. I juni kom inga fler anmälningar.

Detta är återigen en familjetragedi orsakad av vår rättssystem, som jag ser det. Mannen kom till Sverige vid nio års ålder och har ett förnamn som är en kurdisk högtid. Han är häktad på sannolika skäl. Den högre misstankegraden.

Han har erkänt att han har dödat sin mor genom strypning.

22 kommentarer:

 1. Jepp, släpp ut alla psyksjuka, vi har inte råd att ha dem på institution. Släpp knarket fritt och låt var och en själv bestämma över sitt liv. Jajjamensan vi har ett fint samhälle vi...

  SvaraRadera
 2. För det första: vi vet ingenting om den här tragedin. Sonens problem ligger möjligen djupare än hans droganvändning. För det andra: vad hjälper förbudet mot droger, när folk ändå missbrukar? Kanske skulle våldsbrotten minska, om folk rökte på istället för att dricka alkohol? Frihet under ansvar, är min devis. Oacceptabelt för förbudsivrare, jag vet...

  SvaraRadera
 3. Anonym 10:13: Jo vi vet att han har blivit dömd fler ggr för hot och misshandel, att han misshandlade sin pappa och sin mamma.

  Att han inte hade sjukdomsinsikt och att i juli 2010 beslutade förvaltningsrätten om tvångsvård enligt Lagen om vård av missbrukare, LVM. Han ansågs ha havererat i ett djupt narkotika- och alkoholmissbruk. Han är 33 år och bodde hos sin pappa.

  Visst hjälper förbud mot droger. Om samhället säger droga så mycket ni vill så har vi ett underligt samhälle. Ett omänskligt och icke-humant samhälle.

  SvaraRadera
 4. Alkoholmissbruk är huvudordet, alkohol är en drog som gör många väldigt våldsamma och som släpper på alla hämningar.

  Sedan kanske du skulle ta och titta på Nederländerna där det är helt lagligt att ta Cannabis.
  Lägre våldsbrott och lägre dödsfall pga droger.
  Vi säger redan droga så mycket du vill med vår alkohol och tobakslagstiftning.

  Om jag skulle börja röka cannabis skulle jag bli beroende av nikotin långt tidigare.
  Mitt humör skulle försämras pga nikotinet.
  Ändå är det nikotin som är lagligt och politiker arbetar hårt för att fortsätta tillåta snus.

  Så om samhället är omänskligt och icke-humant så blev det de när Alkohol och tobak legaliserades.

  Genom att mindre skadliga droger som cannabis totalförbjuds så kommer fler i kontakt med tyngre droger som kokain eller heroin eftersom det säljs av samma personer, de som använder cannabis har lättare att sluta med dessa droger.

  Hade man däremot legaliserat det som i Nederländerna så skulle inte fler lockas till tyngre droger.
  Och skadorna på samhället hade blivit mindre.

  SvaraRadera
 5. http://www.alternet.org/story/151635/ten_years_ago_portugal_legalized_all_drugs_--_what_happened_next?page=entire

  SvaraRadera
 6. Nisse: Mycket generaliserande där... allt kan bli en drog också mat eller vatten. Visst är det så. Dock är det en viss skillnad på mat eller vatten och annat. Våra kroppar behöver mat och vatten, men inte droger.

  Förr i tiden så drack männen (mest) för att de hade ett hårt liv. Numera är inte livet så hårt. Så behovet av droger är mindre. Det finns också sätt att ta sig igenom tex trauman, utan droger med andliga tekniker, som löser upp dessa.

  I Nederländerna har politikerna delvis gett upp och fått hård kritik för detta. Det är inte heller där lagligt att smuggla och föra in stora mängder narkotika. Det är en pragmatisk politik. Vi i Sverige får droger från detta land, så det fungerar också som transitland. Tyvärr.

  SvaraRadera
 7. Henrik: Här kan du läsa om hur mycket missbrukare hatar sina liv i Portugal. Att göra som Portugal är att ge upp en viss sorts människor, men även där har de metadonprogram.

  Ska människor leva medvetet eller gå omkring i en drogdimma? Och dö unga? Vilket är bäst?

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/drogmissbruk-ska-botas-med-vard_4321043.svd

  SvaraRadera
 8. Ann Helena Rudberg, jag vill bara påpeka att Sverige är helt oberoende av inkommande cannabis, dvs vi odlar vårat skit själva, och det ökar. visst låter det som en fungerande drogpolitik? legalisera och sätt åldergräns.

  SvaraRadera
 9. Anonym 14:18: Wikipedia håller inte med: En del odlas i Sverige, men mycket importeras från Danmark och Holland. Och om du slår på "cannabissmuggling" så finns det en del artiklar om detta. Inget behov? Tydligen ändå.

  Här är en artikel från juli i år:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/14-ars-fangelse-for-cannabissmuggling

  SvaraRadera
 10. Ann Helena:

  Sverige ÄR självförsörjande på cannabis:
  http://www.expressen.se/nyheter/1.1556869/sverige-sjalvforsorjande-pa-cannabis
  http://www.drugnews.nu/article.asp?id=5297
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-sjalvforsorjande-pa-cannabis
  http://www.e24.se/lifestyle/klacksparkar/sverige-sjalvforsorjande-pa-cannabis_1447791.e24

  Det betyder inte nödvändigtvis att smugglingen kommer sluta på en gång, såklart. Jag förstår inte varför du försöker ställa sakerna mot varandra.

  Du skriver också "allt kan bli en drog också mat eller vatten." - nej det kan det inte. Jag tror inte att du har särskilt bra koll på definitionen av en drog. Vatten påverkar inte hjärnans dopaminnivåer etc.

  "
  Visst hjälper förbud mot droger. Om samhället säger droga så mycket ni vill så har vi ett underligt samhälle. Ett omänskligt och icke-humant samhälle."
  Det är ju helt uppenbart att förbudet inte hjälper, eftersom bruket av droger ökar i Sverige. Samtidigt minskar bruket av droger i andra länder (Holland, Portugal) med mer rationella och vetenskapliga politiska förhållningssätt till drogbruk/drogmissbruk.
  Jag tycker att det är omänskligt och ickehumant (båda sakerna betyder exakt samma sak) att jag inte ska få röka en joint när jag kommer hem från jobbet istället för att ta ett glas whiskey eller en öl. Jag tycker att det är omänskligt och ickehumant att vi med vår nuvarande förbudspolitik sponsrar mord, våldtäkter, människo- och vapenhandel. Men det rör dig inte i ryggen alls?

  SvaraRadera
 11. Anonym 14:58: Hallå där propagandanisse! Jo mat och vatten kan också bli droger. Faktiskt. Det har att göra med vana och icke-vana. Mat kan bli tröst det också. Liksom vatten, som vi konsumerar mer och mer av i flaskform fast vi inte behöver.

  Jag vet att omänskligt och icke-humant betyder samma sak. Det var ett sätt att trycka på att det är inte särskilt vänligt att inte hjälpa människor som drogar. Och att tycka att folk kan väl droga ihjäl sig om dom vill.

  Du är en riktig propagandist. Så vi sponsar mord, våldtäkter och människo- och vapenhandel. Och det skulle vi inte göra om vi släppte alla droger fria?

  Du börjar i fel ände. Varför tog denne 33-åring som det handlar om livet av sin mamma? Jo han missbrukade marijuana. Om han hade fått droga fritt hade detta inte hänt?

  Jag tycker du ska röka på bäst du kan. Passa på medan du lever. Du slipper komma ihåg det särskilt länge. Sic!

  SvaraRadera
 12. Jag hoppas att FHI tittar på breda lösningar nu, och frågar om allt från hälsa till sömnvanor, sedan så har vi andra ett ansvar att inte tokdricka på alkohol, vore bra om FHI även lärde ut att svagare sorter alkohol och varvat med vatten är bra för den som vill bälga i sig då det är fest. enkel matte.

  SvaraRadera
 13. Men vad spelar det för roll? Den här tomten har begått ett mord och ska dömas för detta. Om han var full, rökare, hade skoskav, för liten julgran, kommer från ett annat land, rökte brass, eller vad det nu må vara ska han dömas för mordet. Det är och finns inga förmildrande omständigheter.

  Det är ett jäkla mjäkande med anledningar, orsaker, bakgrunder, ålder, och man letar vilt efter något som är förmildrande. Det finns inte - mord är mord. Har han varit stenad när han utförde dådet - synd för honom.

  SvaraRadera
 14. "Du börjar i fel ände. Varför tog denne 33-åring som det handlar om livet av sin mamma? Jo han missbrukade marijuana. Om han hade fått droga fritt hade detta inte hänt?" - helt fel. det är du som börjar i fel ände. jag kan uttryckligen lova och garantera dig, med betoning på vare stavelse, till 100 %, bortom all rimligt tvivel - att man INTE vill döda sin mamma för att man röker cannabis.. att du påstår nåt sånt är helt uppåt väggarna konstigt. vart har du fått det ifrån? för du läst nånstans att cannabis orsakar psykoser? läs lite mer om det är du snäll! sverige är det enda landet i världen som använder termen haschpsykos.. vilket är väldigt konstigt, med tanke på att plantan funnits i 3000 år.

  SvaraRadera
 15. Anonym 9:07: Att du aldrig ger dig! Vet inte hur många kommentarer jag har strukit. Du verkar lite speedad. Gäsp! Jag har inte påstått något av det du påstår. Ha en bra dag ändå! Har du suttit uppe hela natten är det nog dags att gå och sova nu.

  SvaraRadera
 16. Ann Helena Rudberg, news flash gumman, jag Anon "17 juli 2011 14:18" är inte samma person som de andra, heh, du trodde verkligen att allt var jag? och det är vi som är speedade? snälla

  SvaraRadera
 17. Ett öppet kommentarsfält här förstår jag, där alla obekväma sanningar tas bort. Eller hur var det?

  SvaraRadera
 18. Anonyma: Så roligt att ni har haft trevligt... mycket billigare än Gröna Lund eller hur? Tack ska ni ha för underhållningen! Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 19. Cannabis botar cancer.....

  SvaraRadera
 20. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11295577.ab

  SvaraRadera
 21. Vatten som drog: http://www.expressen.se/halsa/1.2504410/se-upp-du-kan-bli-aquaholic

  SvaraRadera
 22. Om socker hade uppfunnits idag hade det förbjudits. Det hade hamnat i samma grupp som kokain och heroin. Socker anses numera också vara en drog!

  en drog blir klassad så när den sidan av lobbyismen är starkaree än försvaret. Värre än så är det inte...

  Karina

  SvaraRadera