onsdag 6 juli 2011

Stackars Almedalen

Bengt Göransson och jag tycker ungefär likadant om det jippo, som numera utspelar sig där och kräver tid i TV och tidningar, men är helt ointressant för svenska folket.

Det var intressant för länge sedan en gång i tiden när Olof Palme, som ändå bodde på Fårö på sommaren bestämde sig för att hålla tal där i Almedalen innan han återvände till huvudstaden. Det var 1968.

Detta för att han hade något att säga och inte för att sprida något PR-budskap, som skulle gynna hans parti. Sedan dröjde det till 1980-talet innan de andra partierna begrep att här fanns något speciellt på den platsen.

Det är en vacker dal och för det mesta regnar det inte heller på Gotland denna årstid. Alltså perfekt för utomhusföreställningar.

Men något väsentligt sägs väl inte längre i denna dal? Utan det är cirkusbetonat och mest marknadsgyckel som pågår. Lite lattjo så där i en miljö, som mer än något annat påminner om Medelhavet.

Och på TV i morse slog dom rekord i fånerier när dom höll på att koka vatten över öppen eld precis som om det var vilda västern och att kaffet skulle smaka bättre då.

Och jag orkar knappt påminna om Littorins avgång och Schymans uppeldade hundratusen (lika mycket som många pensionärer får per år) från förra året. För ni minns det säkert själva.

Visst stal det uppmärksamheten, men gav det så mycket? Det blev nog mycket skrik och lite ull som gumman brukade säga när hon klippte grisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar