fredag 1 juli 2011

Pontus Enhörning anklagad för sexövergrepp.

Den kände radioprofilen har tidigare drabbats av depression och är nu anklagad för att ha begått sexövergrepp mot ett barn. Han är avstängd från sin tjänst på Sveriges Radio.

Han är drygt femtio år och kunde inte sova eller jobba ordentligt 1999 och gick då till hälsovården på Sveriges Radio, som konstaterade depression. Han fick piller mot detta. Han äter dem fortfarande.

Och nu är han alltså anklagad för detta grova brott, som kan ge två års fängelse. Han kommer att åtalas vid Stockholms tingsrätt.

Han föddes den 6 juli 1958 i Stockholm och växte upp i Fruängen. Han började sända radio 1980. Han har också jobbat som ståuppkomiker sedan 1990.

Själv är jag ingen anhängare av de piller läkare skriver ut mot depression. Det hjälper med johannesört också, som är en mildare variant. Receptfri. Alla andra piller har biverkningar.

PS. Han dömdes i dag 6 oktober till 8 månaders fängelse och 40 000 i skadestånd mot sitt nekande. Sveriges Radio ska uttala sig senare om saken. Han jobbar fortfarande kvar där. DS.

Uppdatering 10 oktober 2011:

I dag fick Pontus Enhörning sparken från Sveriges Radio.

Uppdatering den 28 november 2011:

Pontus Enhörning överklagade domen, men valde sedan att dra tillbaka överklagandet. Han har hela tiden nekat, men domen står alltså fast.

14 kommentarer:

 1. Vad har hans depression med det han är anklagad för att göra?

  SvaraRadera
 2. Fredric: Det här är ingen domstol så du behöver inte försvara honom. Han har drabbats av depression och intervjuats om det. Det är en upplysning om honom som människa. Jag länkar till Aftonbladets artikel ovan.

  Ingen vet hur det hänger ihop, men som sagt jag gillar inte de piller läkare skriver ut.

  SvaraRadera
 3. Johannesört gör män tillfälligt sterila har jag för mig.
  Hörde det någonstans för många år sen, vet inte om det stämmer, men kan vara bra att kolla upp.

  SvaraRadera
 4. Anonym 19.28: Nä så är det inte, men det kan göra att p-piller inte verkar för kvinnor... och ifall man har hiv ska man inte heller äta det. För det hindrar verkan av medicin mot hiv. Inte heller om man äter blodförtunnande medel, för det bryter ned sådana mediciner fortare. Annars är det fritt fram! Ifall det gör män sterila så är det ju dessutom ett fantastiskt p-medel för dem. Men det har jag aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 5. Här är en länk, som inte stöder hypotesen om p-medel för män: http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-1999/Naturlakemedel-och-fertilitet/

  SvaraRadera
 6. Att du skriver om att P.E. har depression och behandlas med antidepressiva läkemedel (som du inte är en anhängare av) och sedan avslutar inlägget med att det är bättre med Johannesört (som inte har biverkningar) bidrar onekligen till uppfattningen att du tror P.E. begick ett sexuellt övergrepp p.g.a. biverkningar från sina antidepressiva läkemedel! Det är tråkigt att läsa sådana här inlägg eftersom det kan bidra till att kliniskt deprimerade personer inte vågar ingå behandling och bli friska. Att gå runt och vara deprimerad med eller utan Johannesört är över tid skadligt för individens hjärna och kan i värsta fall ha dödlig utgång. Det finns inga belägg för att personer som likt P.E. äter moderna antidepressiva läkemedel någonsin skulle begå handlingar som sexuella övergrepp p.g.a. biverkningar. Vill bara klargöra detta.

  SvaraRadera
 7. Antyder du att det sexuella övergreppet skulle bero på biverkningar från antidepressiva läkemedel? Befängt i så fall. Man bör vara mycket försiktig med att rekommendera deprimerade personer att INTE använda de behandlingar som visat sig klinisk verksamma eftersom depression i värsta fall kan ha dödlig utgång.

  SvaraRadera
 8. Danni: Att jag skriver så rapsodiskt (ursäkta mig så mycket) beror säkerligen av att jag själv har haft kliniskt konstaterad depression och också skrivit en hel bok om detta Ett Sekel av Tystnad.

  http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=634991

  Det är en dagbok mellan åren 2003-2005 och beskriver mitt liv då plus hundra år bakåt i släkten, om allt som har hänt oss människor och som vi inte har grävt upp (vi håller på med det ännu i denna dag).

  Min läkare tjatade på mig att ta "hennes" piller och jag vägrade länge ända tills jag provade Cipramil (tror jag det var). Jag tog ett piller och det var som att få en tromb i huvudet. Bara av detta lilla piller. Jag tror inte alla tål dessa läkemedel. Naturligtvis ändrar de personligheten. Det är ju meningen med pillren.

  Jag vet naturligtvis inte hur det här med Pontus Enhörning hänger ihop. Men under den tid jag gick sjukskriven så ändrades inställningen till johannesört så jag kunde få den på recept till slut av min läkare.

  Det är helt klart också att dessa läkarpiller höjer risken för självmord under den första tiden de tas. Sådana biverkningar har inte johannesört.

  I mitt fall berodde depressionen av att samhället runt mig ändrades och att jag inte längre hörde hemma där. Jag gick igenom en lång intervju på en hel dag med personliga samtal och annat och där konstaterades att det var denna miljöpåverkan, som spelade huvudorsak. Annars brukar läkare leta efter personliga orsaker till depression, som för mycket alkoholförtäring, andra droger, inget sexliv, inga relationer, inga vänner, ingen familj och sådant.

  SvaraRadera
 9. OBS: johannesört interagerar med MÄNGDER av mediciner, äter man någon medicin ska man ABSOLUT fråga läkare innan man använder preparat som innehåller johannesört! Det är INTE som skribenten här skriver, att det bara är blodförtunnande och p-piller vars effekt påverkas!

  SvaraRadera
 10. Sjuksköterska: Intressant... berätta mer!

  SvaraRadera
 11. Ann Helena Rudberg...Johannesört är inget att laborera med!INGA naturpreparat är till för att laboreras med dessa har sina effekter/biverkningar! Hälsningar Gerd.(Jag har 40 års erfarenhet av personer inom psykisk ohälsa)

  SvaraRadera
 12. Hej Gerd: Tänk att någon svarade till slut! Men om läkare skriver ut detta då? För det gör de! Och det går alltså att få det billigare på Apoteket på så vis. Det finns ju personer och personer och alla är inte lika. Inte heller depressioner.

  SvaraRadera
 13. Hej igen Anna Lena! Din fråga: Tänk om en läkare skriver ut Johannesört, för det gör de?!Mitt svar: Ok, du har erfarenhet av det och jag kan bara säga, lycka till, var rädd om dig, det finns ju läkare och läkare, alla är som väl är inte lika där heller :-)

  SvaraRadera
 14. Anonym: Vad skoj det är med människor som vet vad man heter! Jag tror inte ett dugg på dej... folk som inte vågar vara uppriktiga med sina namn behöver inte gå in här något mer. Tack!

  SvaraRadera