tisdag 24 augusti 2010

Leif Silbersky i den andra ringhörnan

Advokat för Julian Assange blir Leif Silbersky och han tycker att detta är den värsta rättsröta han har sett.

Han tar utländska medier till intäkt för att åklagarna har burit sig mycket illa åt mot hans klient. Aldrig har han blivit uppringd av så många. Silbersky är en gammal räv i systemet och vet hur en slipsten ska dras.

Så nu är scenen riggad och så får vi se hur det ska gå vidare kanske i morgon. När väl chefsåklagaren Eva Finné har bestämt sig för hur detta brott ska rubriceras.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Vafan, jag trodde killen var oskyldig? Hopp, då hade jag fel...Julian Assange är tydligen våldtäktsman. En bra sak med Sillen, han är konsekvent i alla fall (han företräder ENDAST skyldiga).

  SvaraRadera
 3. Det som händer Julian Assange just nu är något som händer många "whistleblowers". Det kallas "kompromat" och användes regelbundet i östblocket. Nu har turen tydligen kommit till oss. Kompromat innebär helt enkelt att man genom smutskastning av en offentlig persons privatliv försämrar dennes politiska trovärdighet. Det fungerar ypperligt, eftersom de första rubrikerna alltid är de största. Det att bevisningen sedan visar sig svag har ingen betydelse i slutändan, för skadan är redan skedd.

  Jag håller reda på vissa personligheter som är beredda att inte gå USAs väg sedan inspektörerna i Irak meddelade att det inte finns någon orsak att anfalla. Det var vid det laget uppenbart att man inte kunde ändra USAs kurs, men man kunde i alla fall notera att de ljög om orsaken till kriget.
  Scott Ritter var inspektör i Irak 1991-1998 och blev år 2001 anklagad för diverse "semi-pedofila" brott. Hans uttalanden om USAs agerande har fortsatt, eftersom han inte har blivit fälld. År 2009 lär han igen ska ja blivit anklagad för liknande brott, men ingen dom har fallit.
  Flera liknande fall har förekommit och, intressant nog, har de anklagade personerna oftast varit kritiska till USAs sätt att agera i världspolitiken. Kompromat är ingen ny metod att agera i politiken och därmed var det heller ingen överraskning för mig när dessa anklagelser kom upp.

  SvaraRadera
 4. Anonym 13:20: Nä det här är inget fall av något sådant även om jag kan förstå att man tror det om man är konspiratoriskt lagd. Det är bara en kulturkrock mellan en generation kvinnor, som tror att dom har all makt över männen. Och att det är så det ska vara. Och dom bestämmer om det är våldtäkt eller inte i vårt land. Det är något dom som i det här fallet kan bestämma efteråt... tyvärr blev vår lagstiftning så underlig då under Thomas Bodströms justitieministerperiod. Och vem är mest komprometterad i så fall? Flickorna framstår som knäppisar och Assange lär inte lida särskilt stor skada av detta heller. Tror jag. Sverige kommer enbart att framstå som en konstigt land. Men framtiden lär väl utvisa.

  SvaraRadera