lördag 15 april 2023

Föräldrar till gängkriminell blir av med lägenhet

 En gängkriminell son har gjort att föräldrarna nu blir av med sin lägenhet i Järva. Sonen sköt från loftgången i maj 2021 utanför lägenheten och mördade en man på gården och skadade en annan svårt. Han är nu dömd till 13 år och 10 månaders fängelse och föräldrarna är uppsagda från lägenheten  samt måste nu flytta med omedelbar verkan. 

Lägenheten har varit något av en fritidsgård för det kriminella nätverk som sonen tillhör. Där förvarades både knark och skjutvapen. Föräldrarna har haft kontrakt på lägenheten sedan 2009 och hävdar att de alltid har varit skötsamma hyresgäster och betalat hyran i tid och haft god kontakt med sina grannar. De har inte ansvar för skjutningarna menar de och de behöver lägenheten för där bor pappan med parets fem barn. Mamman bor däremot utomlands för tillfället. 

Svea hovrätt bestämde att de ska flytta omedelbart och tog ingen hänsyn till föräldrarnas överklagan. Två av sönerna var kriminellt belastade, men pappan menade att de flyttade för över ett år sedan och det har blivit lugnare sedan dess. Men familjen har utsatt grannar för fara mot deras liv och hälsa och måste därför flytta. Det betraktas som en särskilt allvarlig störning. Vid särskilt allvarliga störningar i boendet kan hyresgästen omedelbart skiljas från lägenheten utan tidigare förvarningar och uppmaningar från hyresvärden enligt 12 kapitlet 25 § 3 stycket i Jordabalken. 


Här sköts det både från gården och från loftgången i maj 2021. En man på gården mördades och en annan sköts i huvudet, men överlevde. Familjen måste nu flytta omedelbart har hovrätten bestämt. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar