onsdag 12 april 2023

Icke religiösa korankravaller

 När Aktuellt  i går kväll skulle diskutera Carola och hennes uttalanden i Svenska Dagbladet så inflikar programledaren Katia Elliot: "Det finns många förklaringar till påskkravallerna. En del skulle säga att de är religiösa, andra inte." Dessa kravaller som riktade sig mot Paludan som eldade upp en koran är de inte religiösa? Vad är de då? Kulturella kanske? 

Det var två inbjudna gäster i Aktuellt den grekiske-svenske journalisten Leonidas Aretakis i vänsterhörnan och i högerhörnan den afghanske ex-polisen Mustafa Panshi. För inga infödda gamla svenskar kunde ju diskutera detta känsliga spörsmål huruvida detta hade med religionen islam att göra eller inte. 

Alla kravaller som äger rum i Mellanöstern när det gäller att exempelvis bränna svenska flaggan är väl inte heller religiösa. De beror antagligen på att folket är kulturellt hjärntvättat av makthavarna och följer minsta motståndets lag och ansluter sig till det kulturellt godkända mantrat. Eller?

Det är synd om alla kulturellt och religiöst stämplade människor för de kan inte tänka själva. Är detta sant? Är det verkligen sant? Så varför attackerade människor polisen under förra påsken? Enligt Aktuellt var det kanske för att de hatade svenskarna och det svenska samhället och äntligen fick de chansen nu genom Paludan att få utlopp för detta? 

Detta uttalande av programledaren Katia Elliot var att få till lite objektivitet i programmet kanske. Direkt och på plats. För vem kunde veta vad som rörde sig i de stenkastandes huvuden? De följde kanske bara en gammal instinkt från forntiden och gjorde som de och deras förfäder alltid hade gjort. Inte särskilt religiöst. De har alltid tyckt illa om överheten i form av polis. Och tänker fortsätta att göra detta. Rent instinktivt. Gammal vana helt enkelt. Vilket land de än bebor. 

PS. Min blogg annhelenarudberg2.blogspot.com som jag har skrivit på ända till för en vecka sedan har tagits bort. Ett övergrepp, som gör att åratal av inlägg har försvunnit. Det sägs bero på HATE av Blogger. Jag är absolut ingen hatande människa, men Blogger har stämplat mig så. Har naturligtvis överklagat detta i omgångar senast nu på morgonen genom att anmäla mig själv och på så vis få utrymme till att skriva mot detta borttagande. DS.

Varför gör de på detta viset? Är det religiöst eller samhällshat kanske? Vad handlade kravallerna under påsken 2022 om? Aktuellt har inget svar, men kanske någon annan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar