fredag 22 juni 2012

Vi har strålande väder

Vi bor på Sveriges ljusa sida, tillräckligt långt ut i skärgården för att molnen ska blåsa bort. Ofta, som i går ser man en molnhorisont in mot väster (där ligger Stockholm), men här är det solklart.

I dag är det en härlig dag. Det är första midsommaraftonen sedan jag blev vuxen, som jag inte har hemmaboende barn. De kommer och hälsar på istället. Så roligt!

Och vi ska gå till midsommarstången, som reses varje år av alla som bor här. Det var därför vi ville flytta hit, för här är det som när jag var liten. Ha en väldigt trevlig och bra midsommar, var ni än befinner er!
17:44
Och här skiner solen fortfarande och vi var just nere vid vårt bad, som ligger på gångavstånd vid havet. Stranden var full med folk.

PS. Om ni tror att midsommarstången är en fallossymbol, så har ni inte lagt märke till att den är helt och hållet täckt av blomster och annat från moder natur. Och att kransarna, ringarna, som hänger i den är en symbol för helhet. Midsommarstången gör en helhet av både det manliga och kvinnliga som vi och naturen i grunden består av. DS.


2 kommentarer:

  1. Det ser tyvärr ut att vara över med solskenet på ett tag.. :( Nu är det ju bara regn, regn och regn. Även där du är månne?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä här regnar det inte... så klart. Det är över sedan länge. Vi fick en ordentlig rotblöta, men det meteorologerna inte minns är sommaren 1954 då var det så torrt att skogen tog eld där mina föräldrar hade sommarstuga och allt brann ända till tio meter från vårt sommarhus. För att sedan följas av 1956 då det regnigaste sedan mannaminne. Vädret skiftar. Nu kommer strax solen, fast vi har sett den förut i dag också! Det finns blå hål i himlen! Fint!

      Radera