torsdag 14 juni 2012

Flyktingbarn stal från kungafamiljen

Ett ensamkommande flyktingbarn, som kom hit 2010, har stulit smycken från prinsessan Christina till ett värde av omkring 800 000 kronor.

Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnusson hade tagit in pojken, som barn i huset. Han är numera 19 år.

Den stackars flyktingen fick en "plan i huvudet" när han av en slump hittade nycklarna till kassaskåpet. Han tänkte skylla på städerskan, som var ofta ensam där. Hans byte blev två ringar, manschettknappar i guld och ett armband av guldtråd, som prinsessan Christian fått i gåva av den etiopiske kejsaren Haile Selassie 1956.

Han sålde allt till kriminella för 9 000 kronor förutom diademet, som prinsessan Christina hade ärvt efter sin mor prinsessan Sibylla. Det slängde han i Strömmen. Bara detta diadem lär vara värt kring 350 000 kronor.

Flyktingpojken blev förtvivlad när de båda förstod att det var han som var tjuven. Han slängde sig runt benen på Tord Magnusson och bad om förlåtelse. Han har berättat för polisen att han hade stulit tidigare.

Sensmoral: Var noga med vilka du väljer till dina vänner. Och vilka du släpper in i ditt hus eller lägenhet. Släpp inte in tjuvarna själv.

3 kommentarer:

 1. Ja så kan det gå,en hjälpande hand...och så tack för det!!!

  SvaraRadera
 2. Kanske vi ska vara noga med vilka vi släpper in i vårt land?
  Pops

  SvaraRadera
 3. Hur mkt synd man än tycker om prinsessan Christina- som jag alltid ställt främst av "kungliga skaran"-tjänar det väl ingenting till att blunda... Troligen under uppsegling en rejäl riksskandal, men säkert svårhanterlig för PK-journalistiken med så mga "heliga kossor" involverade!
  Lillbrorsan kungens uthängda ungdomsbravader bleknar väl till intet i jmf..

  SvaraRadera