måndag 4 juni 2012

Terrorsvenskarna fälls

UPPDATERAT
I dag döms de terroråtalade svenskarna (läs tidigare inlägg) för sitt försök att attackera tidningsredaktionen Jyllands-Posten i Danmark. Det skulle vara en hämnd för att denna tidning hade publicerat tolv Muhammed-karikatyrer.

Den mest kände av dem är Munir Awad, ex-svärson till Helena Benaouda, imam och ordförande i Sveriges Muslimska råd. Han har två barn tillsammans med hennes dotter Safia.

Senare i dag kommer det att bli offentligt hur långt fängelsestraff de fyra terroristerna får.

Åklagaren har krävt mellan 14-16 års fängelse för dem. Längden på fängelsestraffen får vi veta klockan 14.

14:30
De fyra männen dömdes till tolv års fängelse vardera av domstolen i Danmark, där tre domare har beslutat om detta. De döms för förberedelse till terrorbrott.


3 kommentarer:

 1. Vilka tomtar! Vad lever vi i för värld? Förstår dom inte att vi är sekulariserade i Norden och sköter det religiösa i köket. Munir Awad och Helena - vilken släkt!

  SvaraRadera
 2. SVT talar om att dom är folkbokförda i Stockholm, lite mer hade väl varit intressant för läsarna, t.ex. släktskapet med Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd (Södermalmsmoskén),
  men nej, myglandet fortsätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror alla är rädda. Jag fick länka till DN:s artikel först, men sedan togs möjligheten bort. Skulle tro att det finns konkreta terroristhot, kanske mot tidningar och att det är därför ingen vågar diskutera för långt.

   De fyra kallas inte ens svenskar längre, fast tre av dem är det, svenska medborgare. Den fjärde,tunisiern fick inte medborgarskap, han nekades det. Fast han har bott länge här i landet.

   Skulle tro att terroruppdateringen har med det här att göra. Den som har höjts till tre på skalan precis som hösten 2010. Då vi fick vår förste terrorbombare i Stockholm. Han som bara sprängde sig själv. Också svensk.

   Radera