onsdag 20 juni 2012

Leif Pagrotsky lämnar riksdagen

Han har beslutat sig nu när det går så bra för socialdemokraterna. Då ska han lämna i höst. Ja han är ju 60 år och riksdagsmän, som har suttit så länge som han (sedan 2002) har alltid råd att pensionera sig. De lever naturligtvis inte under andra människors villkor.

Han bor i Nacka precis som Mona Sahlin, denna kommun som är borgerlig ända in i själen. Men han kommer att sitta kvar i sossarnas verkställande utskott, lite makt kan han väl få behålla?

En kommitté är tillsatt som ska granska riksdagsmännens garantiinkomster. Den ska vara klar i december 2012. Det är nog smart att sluta innan dess. En riksdagsman kostar närmare två miljoner per år, men det är de förstås värda.

Leif Pagrotsky har suttit mer än sex år som riksdagman och är över 50 år så han kammar hem potten. Han får ersättning tills han får sin "riktiga" pension. Men riksdagsmän är ju av en helt annan klass än vi andra medborgare, så naturligtvis är det rimligt. 

2 kommentarer:

  1. Vi vanliga får gå till AF, "de andra" säger som Mona: Jag vill nog inte jobba mer.149 riksdagsmän räcker och låt dem behålla lönen i max 6 månader.
    Glad Midsommar!

    SvaraRadera