torsdag 21 juni 2012

Håll galningen inspärrad

Inte ens åklagaren tycker att Breivik ska dömas till fängelse i första hand. Utan till vård. I andra hand ska han dömas till 21 års fängelse. Så ser lagarna ut i Norge.

Han skulle ha dömts till döden i USA. Självklart. För massmord. Men här i Sverige hade det blivit något liknande krav: vård och eventuellt fängelse.

Jag lyssnade ett tag till direktsändningen från Norge, men tröttnade. Jag förstår att de behöver gå igenom detta noggrant, men det behöver ju inte betyda att alla lyssnar hängande vid åklagarnas läppar.

Själv skulle jag vilja att både Norge och Sverige ändrar lagstiftningen så att den blir strängare. För bedrövligt om någon som Breivik ska kunna komma ut. Någonsin.

Här har jag tidigare skrivit om vad som hände. Och här samma dag som det hände.

4 kommentarer:

 1. I Sverige är vi toleranta och accepterar alla sorters människor oavsett vilken politisk åsikt, religion eller etnicitet människor har.

  Ingenting blir bättre utav strängare straff eller att döma människor till döden. I Sverige borde vi avskaffa fängelser och enbart ha vård för de som begår snesteg i livet.

  I Sverige är det lyckligtvis enbart de människofientliga SD som önskar stränga staff, men vi andra vet att det är ren idioti. Det borde du också veta om du är journalist.

  Frihet, Jämställdhet, Brödraskap var franska revolutionens ord. Inte mord, straff och splittring.

  Mvh/Gustaf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm du vet ideal är en sak och verkligheten en annan också i den franska revolutionen. Likaså i den kommunistiska revolutionen och alla andra revolutioner... allt kan urarta. Det gäller att upprätthålla en balans. Den grundläggande balansen i världen är mellan män och kvinnor. Den består aldrig. Tyvärr. Men vi är ständigt på väg, kanske åt rätt håll. Vi lär väl få se...

   http://www.historiesajten.se/visainfo.asp?id=516

   Radera
 2. Gustafs tolerans och acceptans gäller tydligen inte människor som röstar på SD, vilka han beskriver som människofientliga.
  Så mycket för den toleransen : )

  Borde kanske lägga till obligatoriet dvs att jag inte röstar på SD.
  Trevlig midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo obligatoriet är tröttsamt. Och toleransen borta med vinden den också... jag försökte åtminstone diskutera med dem tidigare, men har tröttnat. En mycket trevlig och glad midsommar önskas tillbaka!

   Radera