söndag 17 juni 2012

Explosion i Västerås

En kraftig explosion inträffade i Västerås i natt. Ingen människa verkar ha skadats. Vad är det som händer i min gamla släktstad, den som också finns med i min nya bok I ormbärarens tid, som kommer i höst.

Omkring 1 500 personer fick utrymma krogen Blue Moon Bar och även hotellgäster evakuerades. Explosionen inträffade inte i lokalen utan på baksidan.

Det var strax efter midnatt, som det hördes en kraftig smäll, men ännu finns ingen förklaring till vad som har inträffat.

På både min mammas och pappas sida kommer mina släkter från Västerås och trakterna kring denna stad. Och jag har fortfarande många släktingar där.

4 kommentarer:

 1. Men hördudu,
  varför skriver du att 1500 personer fick utrymma, när länken till DN visar att det var 700? Likaså sägaer alla andra källor. Trovärdighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att det var den siffran som fanns tillgänglig enligt polisen när jag skrev detta kl 03:15. DN har ändrat sig sedan dess. Jag grubblade i timtal på om jag skulle uppdatera i morse, men bestämde mig sedan för att det säkert var en sann siffra, som polisen hade delgett, sammanlagt således. Hoppas du är nöjd och glad över svaret!

   Radera
 2. "– Det här är ett slags bomb eller vad det ska kallas för. Det är någon som gjort det med uppsåt. Det är ingen olycka, säger Per Strömbäck."

  Ingen bomb, men något som tydligen har smullit rejält. Jag skulle gissa på acetylen i en sopsäck eller något liknande.

  SvaraRadera
 3. Enligt polisen var det uppsåtligt, alltså eftersöks en gärningsman, vad det än var som small.

  http://www.polisen.se/Vastmanland/Aktuellt/Nyheter/Vastmanland/april-juni/Omfattande-polisarbete-efter-explosion-vid-Blue-Moon-Bar/

  SvaraRadera