lördag 30 juni 2012

Pojkars omskärelse

Min artikel på Newsmill om den omskärelse av pojkar, som är tillåten i vårt land, har fått mycket uppmärksamhet. Den har legat på listan över de tio mest lästa artiklarna sedan den publicerades den 27 juni.

Som bekant är omskärelse av flickor helt förbjuden i Sverige medan pojkar får omskäras. Detta är ännu ett område där det finns en ojämlikhet mellan könen. Jag har länge propagerat för att Barnkonventionen ska bli lag. Att vi verkligen ska skydda alla barn också gentemot deras föräldrar.

Alla spädbarn och småbarn är värda att försvara. Det finns mer än 60 kommentarer på denna artikel. Det är den mest kommenterade artikeln på Newsmill nu. Läs och begrunda!

Här rapporterar Ekot i dag om att ett judiskt sjukhus i Berlin har stoppat omskärelse efter den dom i Köln, som kom tidigare i veckan och som sade att detta var ett brott. Reaktionerna har varit starka och man menar också att detta kan medföra "omskärelseturism" eftersom länderna runt Tyskland tillåter omskärelse av pojkar. 

3.7.2012
I Norge tänker de inte förbjuda omskärelse. Det är alltför kontroversiellt. Norge vill inte vara det enda landet, som gör detta. Nä det är väl helt okej att skada barn, när alla gör det. Eller?
14.7.2012
I Tyskland står politik mot läkare och rättsväsendet. Angela Merkel tycker att religion måste få utövas. Detta sedan judiska och muslimska grupper blivit mycket upprörda över att de inte ska få omskära sina pojkar. Ja mänskligheten har alltid varit tokig och fortsätter att vara det. Det är en demokratisk rättighet. Även om det går ut över barn.
13.12.2012
Det är fritt fram att skära i pojkars kön nu i Tyskland. Det behöver inte ens vara läkare som gör det. Huvudsaken är att man tror att Gud har befallt det.

6 kommentarer:

 1. Har nu läst Newsmill och håller helt med dig.
  Men om en vuxen vill omskära sig, kvinna eller man, av fri vilja så låt dem göra det, men då undrar jag lite om läkareden stämmer in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo naturligtvis är det så, men mänskligheten tycker att det är okej att plåga små barn, för att de tror att någon Gud har hittat på detta, eller för de tror att barnet kan få hälsoproblem. Gör Barnkonventionen till lag och tvinga inte läkarna utföra onödiga operationer.

   Radera
 2. Om jag skär en 8 dagar gammal pojke i fingret med skalpell hamnar jag i fängelse för grov misshandel, men om jag skär samma pojke i snoppen är det helt ok. Allt i religionens namn. Detta är ett enormt hyckleri anser jag. Dessutom frågar jag mig hur långt vi kan ta tokerierna i religionsfrihetens namn. Om jag är djävulsdyrkare och det ingår i min religion att offra spädbarn, ska jag få göra det då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det får du inte... mord är mord. Och också Jehovas vittnens barn kan få blodtransfusioner fast de lutar sig mot någon av Moseböckerna i bibeln och säger att Gud har sagt... då tas vårdnaden från föräldrarna och går över till socialtjänst och läkare. Om barnet behöver det. Här är det tvärtom, att vi har sanktionerat i lag att man får utöva misshandel på små pojkar.

   Radera
 3. Det är märkligt att pojkar inte har rätt till sen egen kropp ej heller i Sverige. Det är inte på något sätt mer okej att skära kroppsdelar på pojkar än flickor, ALLA har rätt till sin egen kropp.

  Att ge ett barn en örfil är olagligt, att kupera sin hund är olagligt, att kupera pojkar är lagligt, hur sjukt är detta samhälle egentligen? Och det konstiga är att alla feminister som gapar om jämställdhet, när det gäller att stympa pojkar så är de tysta, hyckleri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kupering av djur är förbjuden sedan 1989, men kupering (stubba, kapa, hugga av) av pojkar är tillåten sedan 2002. Det var sossarna som ordnade till detta. För att tillmötesgå religiösa grupper. I Sverige omskärs ca 3 000 pojkar varje år. Den större delen av dessa är muslimska barn. En liten minoritet är barn till judar. Det finns kritik inom judendomen mot denna sedvänja:
   http://www.kyrkanstidning.se/debatt/kritik-av-omskarelse-levande-inom-judendomen

   Radera