fredag 29 juni 2012

Livsfarligt på sjukhus

Ja så var det då tre kurdiska familjer, som inte lyckades komma så bra överens, utan det blev skottlossning och bråk utanför Sahlgrenska sjukhuset. 

En man sköt in i en bil, några slogs utanför och fyra är anhållna. Skytten är i 30-årsåldern, mellan 160-165 cm lång och han har inte något hår på huvudet. Det är polisen, som berättar detta trots att de inte brukar gå ut med signalement.

Natten innan var det bråk mellan trettio personer. Undrar hur det går i natt då? Vad ska man göra annat än att skaka på huvudet?

Sahlgrenska är de dock luttrade. Det är inte första gången det händer något dylikt. Det är bara att låsa sjukhuset och hålla sig undan, när sådant här händer. Här kan ni läsa hur polisen beskrev det hela. 
29.8.2012
En femte person anhölls på fredagen och polisen behåller bevakningen av Sahlgrenska sjukhuset över helgen
1.7.2012
Intressanta uppgifter framkommer i dag i GP. Det hela handlar om en dödssjuk kvinna, som släkten inte kan komma överens om. Hur mycket vård behöver hon? Ska hon opereras utomlands? I bilden ingår också en skilsmässa och religion. Ja när det handlar om liv och död så ställs allt på sin spets. Men att skada eller till och med döda andra i släkten är säkerligen ingen utväg.

Två personer har begärts häktade i de tre kurdiska familjerna. En är misstänkt för försök till mord och en annan för grov misshandel. Häktningsförhandlingar kommer att ske i dag.
2.7.2012
Sahlgrenska ska nu bestämma hur de ska förbättra säkerheten. Fler låsta dörrar och ännu mer måste göras för att hindra obehöriga att komma in på sjukhuset, förutom att tre kurdfamiljer rök ihop så hotades en anställd.

1 kommentar:

  1. Varför i hela fridens namn sätter man inte stopp för ofoget att när någon blir sjuk eller ligger på sjukhus skall hela släkten följa med personen i fråga. Skulle det vara så svårt att bestämma att max två personer får vara ledsagare eller besökare på våra sjukhus. Fullständigt självklart tycker jag.

    SvaraRadera