måndag 4 juni 2012

Thoralf Alfsson dömd för förtal

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson (sd) döms för förtal av Fredrik Jönsson vid Sveriges kommunistiska ungdomsförbund. Enligt domen har Alfsson förtalat Jönsson på sin blogg. Han skrev bland annat att Jönsson greps av polis.

Enligt domen är det skrivna felaktigt fast Jönsson verkligen greps av polis, vilket visades i TV. Thoralf Alfsson är mycket besviken på domen, men har ännu inte beslutat sig för om han ska överklaga.

Inlägget om Fredrik Jönsson låg kvar också i dag på Thoralf Alfssons blogg. Han döms för att han har utpekat sin politiske motståndare "som en brottsling och att syftet varit att utsätta en politisk motståndare för andras missaktning", enligt domen. 

3 kommentarer:

 1. Och hur mycket missaktning får inte SDare utstå, som passerar obemärkt. Thoralf själv har ju framställts i någon av de lokala tidningarna som Hitler. Nu fälldes visserligen tidningen för det tilltaget, men det är bara toppen av ett isberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du menar när en s-politiker lade in en bild på Hitler över hans ansikte i sin blogg. Då fick han böta 5 000 kronor. Och nu är det tvärtom att Alfsson får böta 5 000 kronor. Himla kattrakande bland politiker. Eller är det bland östgötar?

   http://www.corren.se/ostergotland/artikel.aspx?articleid=5598297

   Radera
 2. Jönsson greps inte alls av polisen. Han avvisades från platsen.

  SvaraRadera