torsdag 7 juni 2012

En svensk hjälte

Mamman hade gått och handlat och lämnat pojken utan tillsyn. Då hittades han livlös.

Men tack och lov så fixade hans skyddsänglar så att det fanns en hjälte på badet. Johan Wallentin var det som räddade pojken tillbaka till livet, när han låg livlös på golvet.

Mamman åtalades efter detta som hände i november förra året. Nu har hon dömts till villkorlig dom, dagsböter och till att betala 30 000 i skadestånd till sin son. Mamman är 27 år. Hoppas hon har lärt sig nu att man aldrig kan släppa ett litet barn med ögonen när det badar.

En 5-årig pojke drunknade tidigare den hösten på samma bad - Gustavsviks äventyrsbad - i Örebro. Han var där med sina föräldrar.

3 kommentarer:

 1. Jag skulle nog öppna en utredning om jag var en socialsekreterare. Har man så usel uppfattning om barns behov behöver man nog hjälp att lära sig det.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för föräldraförmåga?
  Eftersom att kvinnan är dömd, har polisen redan skicka en anmälan till Socialtjänsten. Barn i fara heter anmälan, sedan om socialkontoret i kommunen gör något - det är en helt annan sak.

  Det är vanligt att barn som råkar illa ut, har varit med sin mamma när så sker. Ändå är det hon som blir ansedd som den primära vårdnadshavaren, som kan skydda och ta hand om barnen - statistiken säger tvärtom.

  SvaraRadera
 3. Socialen i den berörda kommunen har blivit anmäld för andra saker, de bryr sig inte.

  SvaraRadera