tisdag 19 juni 2012

Regnrekordet slaget

Inte sedan mannaminne, sedan jag var tio år, har det regnat så mycket i Stockholm i juni. Så var statistiken i går, men nu i dag är den totalt slagen. Det syns på växtligheten, som är grönare än grön och snart känns det som en djungel på vår tomt. Klippte lönn och björk i går, för att överhuvudtaget kunna komma fram.

Det blir extra fuktigt, men i dag är det växlande molnighet och blåsigt. Vi tackar vädrets makter för detta! Särskilt sedan våra duktiga vänner är här och spikar ny panel på vårt hus. De slipper bli våta.

Den gamla väggen läckte igenom alldeles för mycket kyla. Vi hade som mest minus sex inomhus på vintern vid det gamla fönstret i köket. Nu är det utbytt till treglas. Denna vinter kommer vi inte att frysa lika mycket som förr.

Vi har firat midsommar här med plus tio och regn och det har också varit underbart sommarväder. Det tror jag på i år. Lagom med sommar. Molnen har en tendens att blåsa bort här ute vid kusten.

Vi kommer att ha knytkalas med många gäster. Det är så roligt för vårt tomt passar till detta och som vanligt så kommer vår samfällighet att fira uppe vid fotbollsplanen. 

12:29
Vi har det så bra i Sverige som slipper tyfoner. Vi får återigen tacka vädrets makter. Men se upp med jordgubbarna till midsommar. De kan vara utländska fast de utger sig för att vara svenska. Jaha.

3 kommentarer:

 1. SVENSK MIDSOMMAR

  Vill ni se en fjunpung
  se på mig

  Emanuel Karlsten (29 år):

  http://www.dn.se/nyheter/midsommnarnojan-ar-egentligen-obegriplig

  Knappt har minister Birgitta Ohlsson hunnit önska, att Sverige ska avskaffas och TV-kändisen Elisabeth Höglund hunnit önska i AB, att Sveriges nationalsång ska avskaffas, så dyker det upp en liten fjunpung vid namn Emanuel Karlsten, knappt torr bakom öronen, som på hedersplats i Sveriges största morgontidning kräver, att svenskt midsommarfirande ska betraktas (av alla) som en förljugen låtsastradition.

  För Emanuel har inte själv varit med om något midsommarfirande före sin födelse nyligen. Och då kan ju det hela inte heller röra sig om någon tradition. Bara löjligt. Passar Jimmie Åkesson. Alltså rasistiskt och nazistiskt. ”Töntigt”, som Måna sa. Fjunpungen skriver:

  ”Jo, så jag ligger och har ångest inför det här med midsommar. Vilket är märkligt, eftersom ligger´ i det här fallet innebär i en solstol i ett 35-gradigt sydostasien. I morgon påbörjar jag en lång hemresa för att hinna hem till midsommarafton. Vilket är ännu märkligare eftersom den högst sannolikt kommer att firas i ett pissregn till låtsassommar och följas upp av en besvärande förkylning.

  Min ångestfyllda relation till högtiden är egentligen både obegriplig och rotlös. I min barndom kan jag knappt minnas en enda midsommarafton som var särskilt betydelsefull - - - Färskpotatis- och sillorgie så traditionstyngd att den gör Jimmie Åkesson fuktig på överläppen.”

  Alltså, fy fan också för svensk sommar! Som inte passar fjunpungen Emanuel, som hellre glassar hela året på en strand i Thailand. Alltså:

  AVSKAFFA DEN SVENSKA SOMMAREN!

  http://www.hansbe.com/09midsommar.htm

  / Info

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag länkade till denna nyhetskrönika ovan, nåt måste han ju skriva om han har det uppdraget. Själv har jag aldrig varit i Thailand. Där dog en barndomskamrat, hennes sambo, hennes dotterson och dotterns sambo när tsunamin slog till 2004. Bara dottern kom hem. De andra så småningom i kistor. Tycker Sverige är trevligare.

   Radera
 2. Det är väl typiskt för tidningar i dag. Leta rätt på någon fjununge som kastar skit på något som folk i allmänhet gillar. Det verkar vara tidens melodi.
  "Färskpotatis- och sillorgie så traditionstyngd att den gör Jimmie Åkesson fuktig på överläppen."
  Gud, så fyndigt han fick till det!

  Byter ämne med all respekt.
  Jag åt faktiskt för första gången i år belgiska jordgubbar - de har jag sett på med stor misstänksamhet - de var faktiskt riktigt, riktigt god. Annars har jag tyckt att de sett så artificiella ut, lite som den där missbildade korasen.

  Leif

  SvaraRadera