tisdag 30 augusti 2011

Vi kan vara lediga jämt!

Det tycker Peter Weiderud i förlängningen nu när han kräver att islams stora helg ska bli nationell helgdag. Han blandar ihop nation med religion. Varför skulle vi införa islamska, judiska, buddhistiska eller asatroendes helger i Sverige?

Vad har vi som nation med detta att göra? Vi är som nation kristna, vilket Peter Weiderud också säger sig vara. Han är till och med ordförande för en kristen socialdemokratisk politisk organisation, som tidigare hette Broderskapsrörelsen, men det uteslöt ju kvinnorna, så nu heter den Tro och Solidaritet. Dessa slitna och urvattnade ord.

Peter Weiderud tror på islam. Han vill att religionerna ska styra. Och i Egypten menade han att allt skulle bli frid och fröjd ifall de religiösa fick ta över med sharialagar och allt. Religion ska gå före politik och staten ska införa nya helgdagar.

Så vi kan vara lediga jämt och ägna oss åt Gud och Allah. Vilken framtid!

4 kommentarer:

 1. Det här känns som försök till röstfiske. Carin Jämtin gjorde ändå en pudel när hon fick kritik för samma förslag häromåret, hon insåg att det var dödfött som idé.

  SvaraRadera
 2. Anna: Häromåret... ? Nä det var 1 maj i år. Och hon backade fem dagar senare. Men Carin Jämtin var rätt och hon är s partisekreterare.

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=259496

  Försök till röstfiske? Nä han vill nog konvertera... ;)

  SvaraRadera
 3. Aha, tack för info. Ibland känns det som om tiden går för snabbt, andra gånger står den alldeles stilla.
  Att Jämtin är s partisekreterare har jag koll på, åtminstone. Liksom hennes strålande roliga förslag om tunnelbanebutlers.

  SvaraRadera
 4. Anna: Jo jag håller med dig om tiden... och det där om T-banan och betjänterna hade jag lyckats nästan förtränga... ha en god och trevlig dag :)

  SvaraRadera