torsdag 11 augusti 2011

Ett par miljarder

Så mycket kommer upploppen i England att kosta. Tyvärr. Vad kunde inte engelsmännen ha fått för det istället för poliser?

Staten ställer upp med ersättning till de, som har fått sin egendom förstörd. Hade det inte varit bättre med hårdare tag från dag ett?

Men England chockades av de plundrande. Ett par miljarder är 2000 miljoner. Så det hade varit möjligt att sprida ut dessa bland de fattiga istället?

Det sägs att de plundrande uppför sig som om de vore några sentida Robin Hood, men det finns ingenting gemensamt med denne legendariske man, som stal från de rika för att ge till de fattiga och dessa giriga idioter, som stjäl platt-TV och andra elektroniska prylar.

Facebook, Twitter och Blackberry har använts som uppviglande medel under plundringarna och premiärministern David Cameron vill nu införa inskränkingar. Gör det. Bara bra.

6 kommentarer:

 1. Våld föder våld. Man kan säkert tycka att hårdare tag skulle få bukt med detta, men man måste tänka på att det är ungdomar det här handlar om. UK börjar också allt mer likna en otäck polisstat med obefogat våld och överdriven övervakning. Det är övervakningskameror i nästan varje gatuhörn där och att börja blockera sociala medier tror jag bara ger mer ilska mot staten eftersom det inte bara påverkar upprorsmakare utan också drabbar oskyldiga. De ansvariga politikerna borde kanske fundera på vad upploppet beror på innan de tar till storsläggan.

  SvaraRadera
 2. Niklas: Det var inte fråga om att blockera utan att inskränka. Och UK är väl fortfarande en demokrati? Eller vad tycker du?

  SvaraRadera
 3. Att göra inskränkningar på en webbsida utan att helt blockera den är svårt om inte kanske omöjligt. Därför antar jag att deras "inskränkning" är en blockering. UK ska vara en demokrati, men den är inte på samma nivå som här i Norden. Deras demokratiindex är 8.16 och räknas som en full demokrati. Om deras polis fungerar som den ska göra i en demokrati låter jag däremot vara osagt!

  SvaraRadera
 4. Niklas: Jo, visst kan man blockera webbsidor, men då måste det väl finnas någon laglig grund? Det betyder väl inte att Facebook blockeras helt? Inte heller Twitter eller Blackberry som medel utan i enskilda fall. Polisen har uppbarligen råkat ut för så mycket indragningar att de inte var tillräckliga i början av upploppen. Det hade förstås hjälpt med fler poliser.

  SvaraRadera
 5. I sådana här situationer finns det ingen tid för politiker att "fundera". Det gäller att snarast få stopp på eländet!

  SvaraRadera
 6. Anonym 22.57: Om man inte vill ha diktatur måste man nog fundera en smula ändå, men nu hotar Cameron med att stänga ned Twitter och medlemmar från Facebook och Blackberry när det är oroligt, plus att ta in armén...

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2525169/david-cameron-vill-stanga-twitter

  SvaraRadera