fredag 5 augusti 2011

Håll i hatten!

Börsen rasar, småspararna får ont i magen och säljer. Jaha. Det är inte världens undergång nu igen. Utan människors känslor över vad som händer i världen, som yttrar sig i att de säljer och köper.

Själv har jag mina aktier och fonder bundna i ett dödsbo än så länge. Ska ärva dem i höst någon gång. Tänker inte sälja dem förrän jag behöver. Man ska inte ha pengar i aktier, som man behöver. De kan man lika gärna ha på banken eller i madrassen.

Bättre med noll i ränta än minus. Eller hur?

Det är USA-ekonomin och det politiska spelet där, som styr världen. Nu när president Obama lyckades med en överenskommelse på ruinens brant. Eller hur var det?

Låt börsen rasa. Det har den gjort förut. Riktigt illa blir det väl inte förrän i oktober. Då brukar det stora raset komma. Sedan går det upp igen på våren, för då kommer utdelningen på värdepappren.

Och allt beroende på hur mycket och bra människor arbetar runt omkring i världens företag. Så här illa har inte USA:s ekonomi sett ut sedan 1947. Hela BNP i statsskuld. Det är det som oroar för 1947, så kunde bara allt gå uppåt efter det största krig, som världen någonsin hade skådat.

Europa behövde allt, sönderbombat som det var. Den här gången har USA slösat bort sina pengar i Irak och Afghanistan. Till vilken nytta?

Börsen föll nu på nionde dagen i rad. Har inte hänt sedan 2002. Som sagt håll i hatten!

Så ser systemet ut. Ha is i magen. Vi överlever nog allihop.

2 kommentarer:

  1. Man skall inte svälja allt med hull och hår som våra MSM-medier här hemma presenterar.

    Idag kan man mycket enkelt ta del av andras synvinklar och synpunkter, i andra delar av världen, genom Internet.

    SvaraRadera