onsdag 24 augusti 2011

Khadaffi ljuger desperat

UPPDATERAT

Han har flytt sitt högkvarter och kallar det ett taktiskt tillbakadragande. Att dö eller segra är det han siktar på. Det blir nog det första.

Han är som alla andra diktatorer genom världshistorien, som har låst in sig i ett läge och absolut inte kan ändra sig. Hitler, Stalin, Pinochet, Mao och de andra grabbarna.

Det är alltid en fara för vilken människa som helst att fastna och inte kunna gå vidare. Eller till och med backa tillbaka mot barndomen. Khadaffi har flytt mot sin hemstad Sirte. Mot barndomen.

Män har oftast kunnat bita sig fast mer storslaget än kvinnor eftersom de organiserar sig och med våld upprätthåller sina egna dumheter. Kvinnor gör det ibland genom att intrigera i bakgrunden, förtala och skvallra eller genom att styra en man, som har makt.

Mänskligheten måste utvecklas förbi detta, för att vi ska kunna bli en bättre planet. Vi måste kunna se oss själva i ansiktet, som man kan tolka det som står i bibeln (då skola vi se ansikte mot ansikte 1:a Korintierbrevet 13:12).

Det kan nu betyda att vi går mot en ny medvetenhet. Och då framträder vi själva och andra på ett mycket tydligare sätt än nu. Människor blir också mer transparenta. Och vi ser igenom varandra på ett nytt sätt.

Det som hjälper oss med detta är de nya medierna, vilket jag skrev om senast på Newsmill.

När världen blir mer transparent, så syns allt mycket tydligare. Och också en gammal diktator som Khadaffi kan hjälpa oss med detta. Han som är snart 70 år (född under andra världskriget) och har suttit alldeles för länge på övertid.

Här fortsätter kampen i Libyen. Och infrastrukturen har blivit så förstörd att rebellerna, som vill regera nu kräver att få del av de fem miljarder, som Khadaffi har gömt utomlands. Och ett miljonpris är satt på Khadaffis huvud. Närmare bestämt 10 miljoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar