fredag 12 augusti 2011

Roseanne hos Oprah

Jag såg det här avsnittet av Oprah i dag, ett härligt och tankeväckande om den nu 58-åriga Roseanne Barr, komiker som växte upp i en dysfunktionell familj, där det dock inte förekom incest.

Det ville hon ta tillbaka (hon anklagade sin mamma och pappa för det i en bok på 90-talet), men denna judiska familj skojade alltid bort allt, pratade aldrig allvar, vilket fick Roseanne att bli tvungen att gå i terapi och åka in och ut på mentalsjukhus ett tag i sitt liv, vilket inte heller togs på allvar. Utan skojades bort.

Jag känner igen detta från en annan dysfunktionell familj, där dottern nyss sade upp bekantskapen med sin pappa, men han skrattade bara när hon sade att han hade förlorat sin dotter. Nä, det trodde han inte. Hahahhaha...

Dottern är den enda som verkar ha fått något i huvudet. De andra är som hillbillies fast från diffusa förorter. Inget i huvudet utan de tror att det är meningen att ta sig fram här i livet genom att lura andra och ha lite kul.

De gör klipp på olika projekt och har likadana roffare knutna till sig. Så nu riskerar en av dem mellan sex månader och sex års fängelse för fifflet. För att ha lurat folk på några miljoner. Men det är ingen fara... nä hahahahahaha de har koll. Äsch det där har hållit på i tio år minst och de körde lite hårt ett tag, men vafarao, sånt händer.

Och tänk vad dyra dom där stora fifflarna är, dom som lurar åt sig hundra miljoner eller så. Själva är de bara i småfifflarbranschen. Och så där håller ju varenda människa på, så det är väl ingenting att prata om.

Nä, nä. Ekobrottsmyndigheten är förstås helt fel ute och slösar bara bort våra skattepengar nu igen. När en av dem ska ställas inför rätta. Herregud. Inte kommer den här fifflaren att bli fälld inte...

Roseanne Barr mådde dock bra nu. Hon odlar nötter och ägnar sig åt jorden. Hon har getter och ett svart får, som heter Roseanne. Tur att det finns humor här i världen. Den äkta sorten. Inte den som skrattar bort allt som borde vara seriöst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar