torsdag 11 augusti 2011

Gäng och kriminella bakom upploppen

De flesta i Storbritannien tror inte på förklaringen om att ungdomarna är så fattiga och utan arbete och att det är därför, som de plundrar, stjäl och tänder eld. Bara åtta procent menar att klasskillnader och nedskärningar är förklaringen.

Tre unga män dog när de försvarade sin biltvätt. De blev nedmejade av en bil. En man är gripen för dådet. Och naturligtvis så är det andra fattiga och utsatta, som drabbas av detta ungdomsvåld.

Tio eller sexton veckors fängelse, som ett par av de gripna har fått, är inte något långt straff alls. Över 1 100 har gripits hitills. En 26-åring Trevor Ellis har hittats skjuten i sin bil. Han avled på sjukhus.

Ungdomsarbetslösheten lär ligga på 20 procent. I Sverige ligger den högre. Den var 27 procent andra kvartalet i år. Men allt handlar om inställning. En del tycker det är roligt att gå ut och fajtas med polisen och 85 procent av befolkningen i Storbritannien tror att de flesta som gör så kommer undan.

Den yngste gripne var en 11-åring, som inte kan ställas till svars. Hans mamma befann sig i rätten arg och aggressiv och hon ville inte prata med pressen. I engelska tidningar visar de upp de skyldiga på bild, utom då 11-åringen, som är pixlad.

Kändiskocken Jamie Oliver är en av de som har råkat illa ut under upploppen. Hans restaurang i Birmingham är stängd. Och en massiv nationell annonskampanj för att välkomna fler besökare till Storbritannien och London är stoppad.

Natten till i dag har dock varit relativt lugn. Tack vare en massiv polisinsats. Över 20 000 poliser var ute.

6 kommentarer:

 1. Det som är väldigt iögonfallande är att plundrarna som filmas till största delen är svarta människor, och dem som städar efter förödelsen är vita Londoners!!

  Läraren som dömdes för plundring i videon, slår väl hål på argumentet att "arbetslösheten" är problemet!?

  Bernt

  http://www.youtube.com/watch?v=OPdQCuc7CZo

  SvaraRadera
 2. Bernt: Jo det var Alex Bailey och han finns på bild med hela ansiktet i engelska tidningar. Om du trycker på de blå bokstäverna där uppe "yngste gripne var en 11-åring" och "engelska tidningar visar de upp de skyldiga" så finns där också bild av samme man. Om han var lärare framgår dock inte... han jobbade på skola. Så han hade jobb. Inte nu längre kanske...

  SvaraRadera
 3. Och alla bilder är black and white together...som vanligt får vita skiten för det andra gör...multikulti är bedrövligt orättvist och osolidariskt.

  Skulle vilja höra statistik på vilka som gjort vad. Sanningen någon gång om året tack.

  SvaraRadera
 4. Anonym 14:24: Det finns en undersökning om att svarta i Amerika ser ned på sig själva. Därför att det är inbyggt i kulturen. Medan däremot asiater inte ser sig som mindervärdiga. De kommer från en kultur, där de får lära sig att vara stolta över sig själva, utbilda sig och därmed att ta för sig av det som finns här i världen.

  I England bor drygt 51 miljoner invånare och var nionde är född utomlands. Mellan 2-300 000 invandrar årligen till England.

  SvaraRadera
 5. ...och folk hävdar att det inte finns någon rasism i Sverige. Så fort en svart kille visar ansiktet så är det denna som står för 100% av den svarta populationen. Det finns massor av s.k. white-trash i kravallerna. Ska ni inte skriva en rad om hur dessa står för alla vitas tänkande och handlande?

  SvaraRadera
 6. Sanity: Så här ser dom ut: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2024767/Man-charged-riot-incitement-Facebook-London-rioters-guilty.html

  SvaraRadera