söndag 21 augusti 2011

Bloggen över 400 000 besökare

Sedan juli 2009 till nu har denna blogg haft drygt 400 000 besökare. Omkring tusen per dag går in på den nu, beroende på vad och hur många inlägg jag skriver. Det tycker jag är rätt bra siffror.

Mitt mål med bloggen är inte att få ett stort antal besökare, utan att själv förkovra mig på olika sätt och alltid lära mig nya saker om människor och världen. En ständig nyfikenhet har alltid varit min följeslagare genom livet och numera går det mycket snabbt att få redan på saker, som tog lång tid bara för ett par årtionden sedan.

En del tycker att det är fult att berätta sanningen. Det tycker inte jag. Jag tror att vi människor behöver veta så mycket om möjligt om oss själva och om vår värld, för att kunna utvecklas och bli bättre som människor.

Det inlägg som har haft mest besökare alla kategorier är det om massmördaren Peter Mangs: "Peter Mangs är en särling". Det har till dags dato besökts av 23 331 personer. Som två ligger "Anna Ardins raffinerade hämnd?", inlägget med hennes hämndlista: 7 667 personer har tittat på detta.

Det som lockar människor till läsning är just udda personer och deras maktutövning, vare sig det är inom det politiska området eller som Mangs genom våld och död. Jag förstår att det finns kvällstidningar, för de spelar på dessa känslor hos människor.

Själv skriver jag varje dag om det som faller mig in, när jag har studerat nyheterna. Nu väntar jag med spänning på när Julian Assange ska bli fri eller utlämnas till Sverige. Det var över en månad sedan han senast var uppe i domstol i England.

2 kommentarer:

 1. Sedan juli 2008 så har jag haft ca 312 772st besökare på min blogg och det är inte illa pinkat! ;) Min blogg är ju inte speciellt bred och den tar upp ämnen som det talas tyst om.

  Precis som du, Ann Helena, så bloggar jag inte för besöksstatistiken utan för att sprida info, öppet fundera kring något eller någon och för att ifrågasätta olika händelser.
  Det är lite märkligt att ibland se i statistiken vilka inlägg som varit mest poppis under en dag. Ibland undrar jag om det är något ord i texten eller i ”Tagg fältet” som gjort att ett inlägg har många läsare, men det kan ju vara att jag skrivit nått bra också! ;)
  De inlägg som handlar om namngivna kidnappade barn har mycket trafik och som en person som kommenterade häromdagen skrev;
  ” Mycket med tumme ner på nästan alla kommentarer här, har mamman och dess gelikar anlitat tumme ner maffian? Kolla in på de flesta utom de allra senaste, orimligt med tumme ner på en massa välskriva saker.”
  I mina inlägg och bland kommentarerna så går det att ge stjärnor och tumme upp/ner. Och är det ca 500 som gett stjärnor för inlägget och det är summan 1 stjärna så är det bara att säga att någon inte uppskattar att jag skrivit om den andra sidan av tragedin.
  Lika är med Tumme upp/ner på kommentarerna.
  Alla uppskattar inte att någon annan, än mamman, får berätta vad som ligger bakom vårdnadstvisten eller orsaken till att barnen kidnappats.
  Jag ser fram emot en höst med intressanta inlägg på din blogg Ann Helena!
  Det finns ju en hl del händelser som kommer att ge ett eller flera beslut nu i höst och det kommer bli intressant att få veta hur och varför ett beslut blivit som det blivit.

  SvaraRadera
 2. Maukonen: Du behövs verkligen... jag gillar din blogg. Och visst är det så att mammorna fortfarande anses som den "riktiga" föräldern. Pappan ses ännu i denna dag, som någon som inte har samma band till barnen. Tyvärr.

  Fast de är så viktiga, särskilt för killar. Pojkar utan positiva manliga förebilder råkar lätt snett i livet. Visst blir hösten intressant! Det som händer kan vi aldrig riktigt förutse. Väl mött!

  SvaraRadera