måndag 8 augusti 2011

Professor Birgitta Almgren visa korten!

Jag börjar misstänka att professor Almgren fick ut Stasilistan, för att Regeringsrätten visste att hon själv och hennes vänner stod med där. Så hon hade all anledning i världen att inte avslöja den.

Hon har haft tillgång till Stasis arkiv sedan år 2005 och nu ville hon ha ut listan för att jämföra. Hon fick det förra året.

Hon sade då att det var en stor seger för Södertörns högskola att forskningen där ansågs så viktig att hon fick tillgång till arkiven genom domen i Regeringsrätten. Hon satt då i SÄPO:s arkiv och jobbade med dokumenten. Att hon var så foglig och snäll liten flicka (trots att hon är pensionär) trodde hon skulle påverka besluten när andra forskare ville få ut hemligstämplade akter.

Syftet med Birgitta Almgrens forskning var att analysera Stasi:s metoder att infiltrera olika sektorer och värva svenska medarbetare.

Stasi-agenterna var inte onda människor, sade Birgitta Almgren förra året lite ursäktande, men det gällde i deras ögon att rädda freden och friheten, och stå emot ”imperialism” och ”aggressiva makter”. I Tyskland har Birgitta Almgren intervjuat många f.d. Stasiofficerare, bla den officer som utvärderade alla svenska rapporter som kom in till Stasi.

Hennes samtal med denne officer gav en inblick i ett system som är universellt. Människor kan dras in i förvecklingar som stärker ett diktatoriskt system utan att ana makten och strategierna bakom kulisserna, menade hon. Ja det betyder i klartext att människor kan vara omedvetna och dumma, giriga och gå att lura. Särskilt då die dummen Schweden kanske?

Och naturligtvis så är de stater som står för "imperialism" och "aggressiva makter" USA och sedan USA:s allierade, som Storbritannien och Frankrike då.

Publicera namnen Birgitta Almgren! Då blir du trovärdig som forskare! Inte så länge du låtsasforskar om hur det nu gick till när svenskar förrådde sitt land.

6 kommentarer:

 1. Självklart ska listan publiceras, allt annat är en skandal, men nu pratar vi Sverige som hemligstämplade tsunamibanden i 70 år! De om något är sjukt!

  SvaraRadera
 2. Klart att listan ska ut. För vilka "jobbar" egentligen vår regering?!

  SvaraRadera
 3. Hej Ann Helena! Jag gjorde en sökning på nätet angående P1:s sändning med Birgitta Almgren som avslutades för fem minuter sedan (09082011). Hon är just i färd att släppa sina andra bok i ämnet "Inte bara spioner". I väntan på utgivning höll bl.a John Chrispinsson på att hoppa ur kalsongerna under sändningen. Om Birgitta lyckas gå runt regeringsrätten kommer boken avslöja vilka som svek Ingmar Carlsson på Bommersvik. länk till SR: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4638017
  Har själv skrivit en publicerad artikel om dolt socialdemokratiskt maktmissbruk i ämnet.
  http://www.sourze.se/Alliansen_mellan_Sverige_och_Stasi_10739329.asp Mvh Leif E Ström

  SvaraRadera
 4. Leif E Ström: Tack för upplysningen! Men du menar väl Ingvar Carlsson? Intressant i så fall! Och jag begriper inte hur man på allvar kan bli kommunist. Fast jag begriper dom som utvandrade till Sovjet och trodde att det var landet av guld och honung. Det är en gammal och ständigt förnyad myt inom människor. Att finna paradiset.

  SvaraRadera
 5. Givetvis var det Ingvar blev tydligen också uppjagad.LES

  SvaraRadera