söndag 28 augusti 2011

Hur förklara Anna Lindhs mördare?

Det finns ett fåtal sådana personer, som Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović, som bestämmer sig för att allt är alla andras fel. Att de själva är de totalutsatta offren och att deras liv är förstörda. Så därför spelar det ingen roll om de mördar.

Detta är det närmaste helvetet en människa kan komma. Det skapar denna människa själv. Denne kille, som föddes i Sverige, men som var kluven mellan två länder: Serbien och Sverige. Han kunde inte välja ett bättre liv för sig själv.

Han drogade sig för att kunna kliva över tröskeln och mörda en politiker. För det var deras fel att hans liv var förfelat. Att han inte hade någon framtid.

Han påminner om Breivik och om den finske Åmselemördaren. Män som bestämmer sig tidigt för att alla är emot dem, att allt är de andras fel. De går in för att förstöra sina egna och andras liv. De väljer själva det svarta och kan inte se ljuset.

Anna Lindhs mördare ljög för att försöka få en rättspsykiatrisk vård istället för fängelse. Det fick han inte. Nu har han rättat in sig efter fängelselivet och tänker inte be om nåd. Han straffar sig själv och kommer att fortsätta göra så tills han dör.

Det finns inga totalonda människor. Inte ens mördare, men de hänger sig bara åt den svarta onda sidan av livet. Det var uppenbarligen samhällets fel att han hoppade av skolan i gymnasiet, att han knivattackerade sin pappa som 18-åring. Enligt honom själv. Nu är han 32 år och tänker sitta inspärrad resten av livet. Det är hans val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar