fredag 26 augusti 2011

Nigeriabrev och bomb

UPPDATERAT

Ja i dag fick jag ett "nigeriabrev" ungefär samtidigt som FN:s kontor bombades.

Sådana brev från Nigeria droppar in i mejlen med jämna mellanrum med meddelande om en stor vinst eller ett stort arv. Inget att bry sig om. Bomberna är rätt frekventa i Nigeria. Senast var det Boko Haram, som tog på sig skulden. Det är en islamistisk extremistgrupp.

I dagens attack finns både döda och skadade. Hur många är ännu oklart. Dådet inträffade i huvudstaden Abuja.

Folkmängden i Nigeria uppgår till drygt 152 miljoner människor och det är en republik indelad i 36 delstater. Religioner är islam och kristendom, ungefär 50-50 i dagens läge.

Vad jag gjorde med "nigeriabrevet", slängde det så klart. I papperskorgen. Så tröttsamt med sådana där och dom som vill ha mitt lösenord till mitt visakort. Gäsp!

CNN säger vid 13-tiden att minst sju människor har blivit dödade och att många sårats. Att bomben var en bilbomb, som gjorde att en del av byggnaden rasade.

BBC World News säger vid 13.30 på TV, att minst 10 har dödats och att omkring 60 har förts skadade till sjukhus, en del är allvarligt skadade. Att FN:s kontor attackeras är en ny utveckling. Det har hänt i Alger, men då var det al Qaida och de kan misstänkas också för detta dåd.

Enligt polisen i Nigeria är dödstalet nu vid 14.30 uppe i 18 döda.

En norsk kvinna uppges ha dödats i attentatet. Och den extrema islamska sekten Boko Haram har tagit på sig dådet. De tror inte på att jorden är rund eller på Darwin och inte heller på att regn kommer av att solen förångar vatten. Förutom att de är för sharialagar.

Att de nu har gett sig på internationella FN är ett steg till i deras bombattacker. Tidigare har de slagit till mot landets egna myndigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar