söndag 7 augusti 2011

Inbördeskrig i London

UPPDATERAT

En svart gangster och fyrabarnsfar skjuts ihjäl sedan en polis träffats av skott i bröstet (han räddades av sin kommunikationsradio).

Samhället Tottenham exploderar i bränder och uppror. Jag har sett sådana bilder sedan 60-talet, men då var det i USA, där de svarta inte hade samma rättigheter som vita. Här i London har de det, fast media försöker skylla på en ekonomisk recession, som inte ens har börjat.

Mark Duggan, 29 år blev den tändande gnistan när hans familj och vänner anordnade en demonstration efter hans död och den kapades av ligister. Åtta poliser fördes till sjukhus.

Skulle inte samma sak kunna hända i Rosengård? Eller i Paris? Jovisst är det så. I kommentarerna i engelska tidningar ropas på Jesus, som ska frälsa världen. Men det är nog vi själva som måste göra det.

Det var inte bara folk från Tottenham, som deltog i plundringen och förstörelsen av stadsdelen, skriver en som bor där och såg allt. Men denne föraktar alla som urskillningslöst gav sig in i brännandet av butiker, bussar, hus och bilar.

Och natten till måndagen har upploppen fortsatt. Det är fattigdomen detta beror av, sägs det. Våldet bubblar och ungdomar dör alltmer i onödiga gänguppgörelser.

Den första ballistiska undersökningen av kulan som träffade polisen ger vid handen att det är en kula från polisen. Inte från något vapen, som den dödade hade. Det vapen, som fanns på platsen sägs ha legat i en socka.

8 kommentarer:

 1. Må så vara att Mark Duggan, en känd kriminell, sköts ihjäl i samband med ett polisingripande. Men jag ser inte riktigt hur hans död kan kopplas samman med upploppen i London. Hur kan man motivera att tända eld på bostadshus där folk ligger och sover utifrån en brottslings död?

  Det här är "vanliga" raskravaller som hänger samman med att de etniska minoriteterna i Europa de senaste decennierna växt sig allt större. I takt med att ursprungsbefolkningen i fler och fler länder i Europa blir en av många minoriteter kommer samhället att falla sönder.

  Det är en oundviklig utveckling som kommer att mynna ut i ännu en "failed state" kontinent likt Sydamerika med alla sina problem som bottnar i etniska motsättningar och gangsterstyre.

  Vem vill driva butik när plundring blir allt mer frekvent förekommande? Vilken vit vill bo bland svarta när man riskerar att få sitt hus nedbränt när man ligger och sover i det? Den etniska segregationen kommer att öka i London efter det här liksom motsättningarna mellan olika etniska grupper. En naturlig utveckling i ett mångkulturellt Europa.

  SvaraRadera
 2. Mattias: Tror du det? Den här utvecklingen ha väl också Doris Lessing förutspått i sina böcker (Våldets barn Staden med fyra portar). Alltmedan hon var kommunist. Så cirkeln sluter sig där någonstans mellan de högerextrema och de på yttersta vänsterkanten.

  Båda sorterna har nattsvarta framtidsutsikter. Kanske ska man vara lite försiktig med vad man ber om. Det kan bli verklighet. Särskilt för de som tror att så här kommer framtiden se ut.

  SvaraRadera
 3. Var är militären?

  SvaraRadera
 4. Från Wikipedia:

  "In the United Kingdom, usually when large demonstrations take place that are deemed unstable, the territorial police force responsible for the demonstration in that area will usually deploy Police Support Unit personnel who are trained in riot tactics, along with normal divisional officers. If the demonstration turns violent, police will seal roads and other exits to contain protesters in a single area (known as kettling) to prevent widespread damage and wait until the protesters tire. These tactics were seen during the 2009 G20 riot in London and the 2010 student protests in London. Tear gas and other more offensive tactics are used as a last resort. Throughout police will be videoing or photographing protesters for future arrests, "snatch squad" tactics might also be used."

  Se även detta: http://en.wikipedia.org/wiki/Police_Support_Unit_(UK)

  SvaraRadera
 5. Folkaprtiet har ett ansvar för massmord utomlands. Det är ju inte DIREKT Folkpartiets fel att det blir raskravaller i London, men de borde se konsekvenserna av sin politik och dra slutsatser av det.

  När det gäller bombningarna av Gaza 2008 har pro-israeliska Folkpartiet här i Sverige klarat sig lindrigt undan, trots att de är det mest israelvänliga partiet här med goda kontakter och alltså väl lämpade att tala Israel till rätta. Björklund skulle naturligtvis inte själv släppa fosforbomber över barnen, men att säga att Folkpartiet inte skulle ha ett ansvar för bombningarna av Gaza 2008 är struntprat.

  SvaraRadera
 6. David: Fattar inte alldeles vad du menar... lite väl ensidigt inriktat på något, som ju knappast har med London att göra... massmord har väl ännu inte inträtt där. Du är ute efter att tracka fp? Okej... och 2008 var rätt länge sedan. Åtminstone tycker jag det.

  SvaraRadera
 7. Fokus borde framför allt sättas på själva bakgrunden till det invandrarkaos, som London och hela Europa nu upplever! Det finns helt enkelt ingen matematisk möjlighet, att EUROPA skulle kunna "svälja" det väldiga befolkningsöverskott, som dagligen och stundligen produceras , inte minst just i den muslimska arabvärlden. Den pyttelilla Gazaremsan med 1,4 palestinier eller Egypten,bebolig yta minus öken ung. som Skåne+Småland, men med 80 milj.! "Bomba med kondomer!" löd i våras en fyndig tidn.rubrik. Precis! Ingen annan väg finns än DERAS demografiska anpassning. För den enskilde flyktingen blir det ju dessutom ett omänskligt öde. Jag ser varje dag här i Italien på TV dessa överfyllda skepp från Afrika.
  Att kravalla eller rasist-stämpla (svenska PK-elitens "lösning"!)den som påtalar dylika obehagliga reella fakta, lär inte hjälpa, minst sagt...
  Isa. /What? Mitt Google-konto funkade ej!/

  SvaraRadera
 8. Så här sa Tage Erlander i riksdagen 1965 när raskravallerna pågick i USA, angående amerikanska och svenska förhållanden:

  "Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden."

  Kommentar är överflödig.
  //Pops

  SvaraRadera