onsdag 26 maj 2010

Tvåhundrafemtioåtta miljarder tog regeringen

Ja den förra regeringen alltså från de medel, som jag och andra hade betalat in genom våra arbetsgivare till våra pensioner. Dessa miljarder fixade den förra krisen om ni nu minns den. Den som var på 90-talet.

Men pensionärernas insparade löner anses numera vara någon slags gåva, som de ska få när de går i pension. Själv har jag personligen sparat mer än en miljon kronor under åren. Om jag hade fått förvalta dessa pengar själv hade de bara genom ränta på ränta blivit minst tio miljoner.

Naturligtvis hade jag investerat dessa pengar bättre än den förra regeringen gjorde.

Våra föräldrar hann aldrig betala sina pensioner det fick istället vi göra. Och våra barn har vi sparat ihop ännu några miljoner till eftersom vi betalade mycket mer på dagis än vad dagens föräldrar gör.

Personligen undrar jag vad alla i det här landet ska göra utan oss 40-talister när vi har gått i pension. Vem ska försörja alla?

Häromdagen hörde jag återigen någon som sa att 40-talisterna har tagit alla pengar, så nästa generation får inget. Vad är det för dösnack?

Det är politikerna som har lurat folket som vanligt. De lade beslag på pensionspengarna och de visste att pengarna inte skulle räcka. Och ännu mindre när Göran Persson tog 258 miljarder för att täcka landets skulder.

Dessutom sjunker pensionerna för alla ju längre de lever. Inga pensioner höjs någonsin lika mycket som lönerna. Så ju längre en pensionär lever desto fattigare blir den om den inte kan jobba livet ut förstås. Vi kommer säkert att få se det nu när åldringar inte längre ska diskrimineras i arbetslivet.

4 kommentarer:

 1. Det låter inte bra att det inte skall löna sig att försörja sig själv, man skall försörja alla andra oxå.

  Nej inte en krona till till politikerna förrens dom visar att dom har planer som är genomförbara och dom kan förtjäna de pengar dom tar ut.

  Tur att det är valår och man kan välja in bort eller avstå.

  Hoppas du iaf. får det bättre och att man förstår att även de gamla har rättigheter.

  Kan räknas som konsumenter.

  Kram.

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Tack Leroy... väntar på att min bok ska komma ut du vet. Kommer att tjäna massor av pengar som författare. Helt klart kommer jag att jobba hela livet så länge det går. Just nu var jag så förkyld att jag inte kunde sova, bättre då att gå upp. Och då möttes jag av din kommentar och kram. Livet är gott! Kram tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Hela det nya penionssystemet är en stor bluff. Genom aktier och spekulation spelar man bort folks pengar. Det är en skandal. Men alla partierna var med och beslutade. Så ingen kan få skulden. Inkompetens var ordet. Och skattereformen ska vi inte tala om.

  SvaraRadera
 4. Jo det är förskräckligt så lurade vi vanliga är... fy farao.

  SvaraRadera