onsdag 26 maj 2010

Datorn hamnade i koma

Skärmen blev svart i fredags eftermiddag och eftersom allt sitter i samma apparat så gick det inte att byta skärm utan att införskaffa en sladd à 290 skr så att en gammal skärm kunde kopplas ihop med den fortfarande fungerande men svarta platta iMacen som jag brukar.

Detta är anledningen till min frånvaro från datorlivet. Lustigt det där hur en hel värld försvinner när inte datorn funkar. Den är som en förlängning av den intellektuella hjärnan i mig, men ändå så lätt att undvara, när det inte längre finns något som kopplar in mig till denna värld.

Sjuk blev jag också så nu sitter jag här lite omtöcknad och fullproppad med alla möjliga sorters läkemedel: magnecyl, echinagard, hostmedicin och snuvdroppar eller nässpray heter det väl. Kanske en chockreaktion på att bli fråntagen mitt arbetsredskap. Vet inte.

Annars så slår just nu den ljusblå (lila) syrenen ut på gården och den blommar samtidigt med häggen i år.

2 kommentarer:

 1. Krya på dig! Du får passa på och vila nu. Själv har jag haft hosta i fyra veckor. Jag är bra nu. Det är en konstig hosta som gått. Drabbar alla lika - vaccinerade som ovaccinerade.

  Man undrar hur dom kunde göra tidning utan datorer förr. Men det gick hur bra som helst. Allting gick hur bra som helst.

  Blommar dom samtidigt i år. Det ska ju vara en vecka emellan minst så skomakaren kan få lite ledigt. Här börjar häggen blomma. Jag ska göra häggblomssaft i år.

  SvaraRadera
 2. Tack Helena! Nä nuförtiden behöver inte skomakaren ledigt - bara att jobba på.

  Jo jag har gjort tidning på DN utan datorer och det funkade visst. Precis som att världen funkade utan bilar en gång i tiden. Allt är möjligt.

  SvaraRadera