fredag 21 maj 2010

Nioåringar ska inte behöva bära vuxna bördor

Så skriver Ulf Kristiansson i dag i en krönika i Helsingborgs Dagblad, där han berättar om rättegången om parkeringsplatsbråket som blev 78-åriga Inger W:s död och gjorde hennes man Sven 71 till änkeman.

Han berättar om att förutom att ett vittne blev hotat av en man på bruten svenska innan han vittnade så blev också Leif Silbersky hotad i går. Och att krönikören inte gillar hans sätt att sätta åt 71-åringen.

Inte heller tycker han att nioåringar ska dras in i sådana här rättegångar och beskriver hur flickan livligt berättar både före och efter bråket vad som hände medan hon blev stel och upprepande när hon skulle beskriva bråket. Uppenbarligen inlärt som en utantilläxa.

Detta vittne hoppas jag inte tas på allvar av rätten. Annars har vi en konstig vittnessituation i Sverige. Hörsägen skulle det ha kallats i amerikansk domstol, att hon säger att det var andra som sade till henne efteråt vad 23-åringen hade sagt hade hänt.

Se också det jag skrev i går.

I dag är sista rättegångsdagen. Här kan ni följa rättegången. Rättsläkaren Sixten Persson ska vittna och advokat plus åklagare ska hålla sina slutpläderingar.

UPPDATERING 10.25 Inger W dog av fallet inte av sjukdom säger rättsläkaren. Hon dog av skadorna i det handlösa fallet. Skadorna i kvinnans ansikte anser rättsläkaren har uppkommit vid själva händelsen och inte på sjukhuset. Läs mer och följ rättegången genom att trycka på de blå bokstäverna ovan.

Här är Sydsvenskans direktrapportering.

Tidigast kl 14 kommer rätten att säga om den åtalade behöver stanna i häkte och meddela när domen är klar.

UPPDATERING 14.15: Dom meddelas nästa fredag kl 11 och under tiden ska den åtalade stanna i häkte. Han blir således ej frikänd.

7 kommentarer:

 1. Om man reflekterar till en absolut början!
  Om man har ett bra mervärde mot andra människor så hamnar man ALDRIG i denna situationen som denna kille har hamnat i.
  Undersök hur den åtalade killens attityd varit tidigare,vilken grundläggande värdegrund har han!
  Hans släkt & vänner vet,tro mig.

  SvaraRadera
 2. Nio år. Känslig ålder. Ett barn. Men Aisha var ju bara nio år när hon blev lägrad av Muhammed. Märkligt sammanträffande.

  SvaraRadera
 3. Varken nioåringar, yngre eller äldre barn ska behova bära vuxna bördor!
  Varken i rättssalar eller på olika främmande obskyra ställe... Läs här.

  SvaraRadera
 4. Här är jag Helena! Det blev svart koma för datorn, så först i dag har jag fått en sladd som kunde koppla ihop den andra datorn med en gammal skärm... men är helförkyld samtidigt så här ska jag inte sitta.. ha det gott så länge :)

  SvaraRadera
 5. Ta det lugnt! Vila! Allt finns kvar.

  SvaraRadera
 6. Okej! Det ordnar sig... det är alltid bra med en paus...

  SvaraRadera