tisdag 11 maj 2010

Inger W hade ett aneurysm i hjärnan

Den 78-åriga kvinnan, som blev nedslagen på en parkeringsplats i Landskrona, hade ett aneurysm i hjärnan, som brast till följd av våldet. Det har rättsläkaren nu konstaterat.

Är det så att det är mer rätt att slå ned en gammal person om den är sjuk? Eller om det var en yngre person med aneurysm i hjärnan? Skulle detta förorsaka ett lägre straff?

Får en våldsam man rabatt om han slår en pensionär?

Det är frågorna som domstolen nu ska ta ställning till. Se också detta.

PS. Det står också i artikeln som är länkad till ovan att en minderårig släkting till den slående, som befann sig i våldsmannens bil, har styrkt hans berättelse om en olycka. Är det ett trovärdigt vittne? DS.

PSPS. Om denna kvinna hade varit ung hade det varit ännu mer ursäktligt då att den våldsamme mannen slog ned henne? Var är alla feminister? Jag har inte hört ett pip. DSDS.

PSPSPS. Nu är åtal väckt mot 23-åringen för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Och här kan ni också läsa om det. DSDSDS.

7 kommentarer:

 1. Skrev just en syrlig kommentar på Newsmill.

  SvaraRadera
 2. Okej jag såg det! Vi kämpar vidare...

  SvaraRadera
 3. Tyvär kan inte feminister engagera sig i detta ärende, orsaken är allmänt känd.

  SvaraRadera
 4. Om han blir dömd enbart för grov misshandel och vållande till annans död enligt svensk lags rikspraxis, så är han pga ringa ålder och straffavdrag + avdrag för avtjänad tid i häkte ute senast efter 6 månaders fängelse. Ungefär vad man får för djurplågeri. Enligt vissa så är ju svenskar enbart djur så straffet lär man från antagonist håll bli nöjd med ur flertalet vinklar.

  Låt oss leka med tanken att det äldre paret vore invandrare och gärningsmannen svensk likaså vittnen. Hade påföljden och medias rubriker och vurmande för mördaren varit densamma? Inte upp till mig att avgöra men var och en kan ju själva fundera över ett svar.

  Man ska inte blanda in politik i en så fruktansvärt tragisk händelse, men jag och många med mig har fått nog och kommer visa det genom vårt röstval den 19 September. Något annan möjlighet har man inte att kunna påverka den samhällssyn och norm som har fått råda alldeles för länge nu.

  mvh Ingalill Svensson

  SvaraRadera
 5. Nej, men det handlar om uppsåt. Frågan har testats förut, då ett fotbollsfan som fick en påk i skallen, skadan i sig var "ofarlig", men eftersom mannen hade ett medfött fel i hjärnan dog han. GM klarade sig undan med mildare straff, rätt eller fel, så ser lagen ut.

  SvaraRadera
 6. Anonym 13.00: Ja och det vet väl gärningsmannen eftersom han beskriver det som att Sven attackerade honom först och att han "råkade" backa på Inger och kanske "råkade" knuffa henne. Det var en ren olycka och advokat Silbersky har begärt att han släpps fri i eftermiddag.

  SvaraRadera
 7. Detta är ett av det absolut mest flagranta lågvattenmärken i svensk nutida rättshistoria. Så uppenbart påtalar den hur olika vi är inför lagen i Sverige. Att använda det politiskt fördöms av etablissemanget, då det på intet sätt ju gagnar deras förhärskande åsiktsströmningar.

  Man blir arg till kokpunkten när man läser ovanstående texter. Det finns bara ett sätt att förändra dessa åsiktsströmningar, och det är att rösta bort dem i september. Att göra annat är som att slåss mot hjärnspöken.

  SvaraRadera