tisdag 18 maj 2010

Härnösandsmorden på Newsmill

Min artikel Skolans fyrkantiga uppbyggnad orsakar brott är publicerad nu på Newsmill. Den är skriven med utgångspunkt från Härnösandsmorden och trippelmördaren.

Det är min trettioförsta artikel. Tryck på de blå orden för att komma dit.

5 kommentarer:

 1. Läste din artikel på Newsmill. Visst är det så att vi måste våga tala öppet om vad som ligger bakom aggressivt beteende hos människor med autism. Min bok Teo och jag har bemötts med tystnad av etablissemanget. Och bara för att jag tar upp hur kaoset i familjen påverkade mitt barn så menar man att min bok kan skuldbelägga föräldrar. Men det handlar inte om skuld utan att våga se sin del i barnets historia. Jag skrev min bok för att väcka debatt - inte för att bli tystad.

  SvaraRadera
 2. Gitta: Du kommer nog inte att bemötas här. Detta är alldeles för känsliga ämnen och din bok ligger före i tiden. Vi pratar fortfarande för lite om sådant här.

  SvaraRadera
 3. Hej
  vet inte om jag hittar orden men ska försöka.
  Har läst både din artikel och Gittans på föräldrakraft (gogglade mig fram)
  jag tycker det är synd att det skall behövas diagnoser innan man får rätt hjälp eller ens är berättigad till den hjälp som man borde få i skolan till ecxempel. (pratat främst utifrån asperger o adhd)
  Visst diagnoser kan vara bra men de sätts lite väl snabbt tycker jag och sedan "är man diagnosen" inte människan. iallafal hos myndigheter.
  När det gäller autism har jag imnte kunskap att uttala mig. på samma sätt
  /ted
  ps @ Gitta: Hjälper terapi mot autism är det kbt du menar i den artikeln?

  SvaraRadera
 4. Jo Ted det är ett slags handfallenhet vi har inför människor som är lite annorlunda. Som sagt det var enklare förr i tiden med sånt. Då togs människor mer som dom var och fick ingå ändå. Men vi kände väl varandra bättre också. Det fanns ett slags överseende med olika sorter. Ska mejla Gitta och säga vad du frågade så du får svar.

  SvaraRadera
 5. Svar till Ted: Nej, jag tror inte att man kan påstå att terapi hjälper mot autism. Däremot kan barn med autism numera få bra träning - kanske med hjälp av kbt. Jag vet inte riktigt hur de tränas och det är tyvärr inte något som min son fått. Han är trettio år i dag. Han har autism men är numera ganska harmonisk därför att han lever i en trygg miljö. Men naturligtvis skulle han kunna bli ännu bättre om man fick ännu mera stöd. Han har t ex en fin sångröst och älskar att sjung men det finns inte resurser. Själv säger han att han har "en vanlig normal autism"

  SvaraRadera