lördag 29 maj 2010

Jan Guillou vs Lars Vilks

Jan Guillou har åstadkommit en kolumn i Aftonbladet som dryper av nedlåtenhet och förakt både mot Lars Vilks och muslimer.

Han kallar muslimer lättkränkta och försvarslösa knäppgökar, som inte kan försvara sig med ord. Fast de uppskattningsvis är så många som en halv miljon i Sverige. Så den store Guillou måste gripa in.

Jag skulle inte ägna den kolumnen särskilt många ord om det inte var så att Lars Vilks nu har gått i svaromål på sin blogg.

Det är lite roande med denna uppståndelse från en gammal och avdankad Guillou, som tror att han kan leva i evighet på sin ungdoms överlägsenhet.

Den gången när han var liten yttrade detta sig bland annat i att han hade riktiga hockeyhandskar medan de andra killarna i gänget hade vanliga vantar. Guillou försökte då införa en ny regel. Han slog på motståndarens händer.

När de andra protesterade så sa han: Men ni får slå på mina händer också. Guillou som alltid låtsas stå på en svag parts sida försökte ändra regelboken redan som liten. Spion? Jag var ingen spion jag var undersökande journalist.

Lars Vilks svarar Guillou i sin blogg med att avbilda Jan Guillou som rondellhund, för det var ju önskemålet från Guillou att Vilks istället skulle ge sig på någon kändis i denna medievärld.

Jan Guillou hade önskemål om avbildning som pedofil men han kan ju inte få allt.

2 kommentarer: