onsdag 26 maj 2010

Fifflaren Johan af Donner försöker in i det sista

Det senaste är att Johan af Donner har begärt äktenskapsförord i förra veckan för att komma undan fler krav på ersättning. Han är skriven i Torekov och hustrun på Östermalm. Påstås det.

Äktenskapsförord? Hur länge har dom varit gifta? Är det inte lite sent påtänkt?

Jag tycker inte synd om denna lurendrejare. Faktiskt tycker jag inte synd om frun heller. Hon borde ha fattat att något pågick som inte kunde stämma med verkligheten.

Johan af Donner använde fruns två bolag för att kunna sköta fiffleriet med Röda korsets pengar.

I eftermiddag faller domen. Åklagaren vill ha minst fem års fängelse för detta grova brott.

Vid 13.30-tiden meddelades domen. Johan af Donner får fem års fängelse för detta brott.

Det mest häpnadsväckande i hela denna historia var att Röda Korsets ordförande Bengt Westerberg gick ut för ett år sedan och påstod att Johan af Donner inte hade gjort något brottsligt, utan att han hade haft ett "otillåtet extraknäck". Westerberg skulle rädda Röda Korsets rykte, men lyckades inte särskilt väl med det. Märkligt nog har han samma position fortfarande i organisationen.

Johan af Donners advokat Leif Silbersky meddelar att hans klient tycker att domen var väl hård och ett överklagande är att vänta.

Den ende i sammanhanget jag kan tycka en smula synd om är den 18-årige sonen. Pappan skyllde på honom för det var så dyrt att hålla honom på internatskola. Det var en förklaring till att af Donner behövde ta Röda Korsets pengar. Undrar hur det känns för sonen i dag?

2 kommentarer:

  1. Många insamlare föder hans son,gratulerar Son till att du får denna insikt,gamla tanter som skänker av sin ursula pension för att du som Son får får mer status.

    SvaraRadera
  2. Ja när ska tanterna inse hur det är och vakna? Och hur länge kommer de att stå ut med Bengt Westerberg? Är dom kära i karln allihop eftersom dom så gärna vill dras med honom? Tantmysteriet kunde detta heta.

    SvaraRadera