söndag 9 maj 2010

Eritrean dömd för våldtäkt

Eritreanske medborgaren Kiflom Tsgehanns, boende i Karlstad och 31 år gammal, har fått sin dom för våldtäkt fastställd av hovrätten.

Han överföll en flicka på 15 år när hon hade gått av bussen. Jagade henne och trots att hon lyckades slita sig loss två gånger så kom hon inte undan den tredje gången utan blev våldtagen. Han har hela tiden nekat till denna våldtäkt trots teknisk dna-bevisning.

Han är gift och åklagaren yrkade inte på utvisning efter avtjänat straff.

Värmlands tingsrätt, Mål nr B 104-10, meddelad 2010-02-19 fastställd av Västra Sveriges Hovrätt.

16 kommentarer:

 1. Jo ruggigt Helena. Lär alla tonåringar självförsvar. Killar och tjejer. Eller att be om hjälp av busschauffören. Ingen 15-åring ska behöva utsättas för detta.

  Tack Anonym 11.30

  SvaraRadera
 2. En hårt rullad tidning ska man alltid ha med sig. Så man kan stöta den hårt i skrevet på dom jävla våldtäktsmännen. Pepparspray är också bra. Men det får man visst inte ha. Man kan ju ha en liten flaska med hårspray. Alltid något. Svider som fan. Då hinner man förhoppningsvis sticka.

  Måste säga att jag tycker Lisbet Sallander är en förebild för unga flickor. Hon visar vägen.

  SvaraRadera
 3. Helena: Lustigt att du säger rullad tidning, för att den enda gång jag minns att jag blivit ordentligt trakasserad på bussen var nån gång jag var på väg hem (efter att ha jobbat kväll på DN) och nån började tafsa på mig. Jag slog honom med tidningen och busschauffören såg det och ringde efter polisen. Killen dröp av innan polisen dök upp...

  Lisbeth Salander är lite väl hård tycker jag, men man måste ju skruva till det i deckare. Det begrep Stieg Larsson.

  SvaraRadera
 4. Med den vanliga "rabatten" kommer han ut efter 2 år o får stanna kvar o bli försörjd av välfärdsstaten. Flickan får bära med sig upplevelsen i hela sitt liv.
  I DN i dag ondgör sig Katarina Wennstam över att män som köper sex av vuxna o villiga kvinnor (som tar betalt) inte straffas hårdare. Det kanske vore bättre om hon engagerade sig i alla hundratals unga flickor som utsätts för överfallsvåldtäkter o får sina liv förstörda av män (mestadels invandrarmän enligt bl a: http://www.youtube.com/watch?v=NQaZ4nE4CLc&feature=youtube_gdata ) som i bästa fall får ett symboliskt straff o inte ens blir utvisade. Var är logiken?

  SvaraRadera
 5. Ja, Sverige är ju Europaledande på våldtäkter (6000 st 2009). Tvåan, England, har endast hälften så många (på fem gånger så stor befolkning). Nu har sommarens våg redan börjar. Bara idag inrapporteradets total fem överfall/våldtäkter. Antingen ska tydligen kvinnan bära slöja eller se sig som en potentiell överfallsmåltavla. Vart är Sverige på väg? När ska myndigheterna börja agera? Eller är kvinnorna så lite värda att man kan fortsätta och nonchalera problemet?

  Julia Caesars söndagskrönika är riktad till Fredrik Reinfeldt och den återfinns här:

  http://snaphanen.dk/2010/05/09/s%c3%b8ndagskronik-brev-till-fredrik-reinfeldt/

  Man måste säga att hennes penna är väldigt vass!

  SvaraRadera
 6. Cavatus:

  Ja, det brevet säger mycket om hur många svenskar känner det i dag. Tyvärr bemöts sådana funderingar mest med raljanta påhop typ: "Vad är svenskt? Är kåldolmar svenska? Eller det värsta påhoppet jag sett, som den politiske chefredaktören Ulf Wikbom på Barometern gjorde häromdan i ett fiktivt brev till Jimmie Åkeson: http://www.box.net/shared/29g2o0eo6o/1/42242136/430805532/1
  Det visar ju bara att ingen tidning vågar diskutera sakfrågorna därför att man inte har några motargument och förmodligen skäms för att man inte velat se vad som hänt de senaste 30 åren i Sverige.

  Tyvärr är nog inte rätta vägen att hindra våldtäkterna att ge goda råd om pepparspray eller en hård tidning att slå i skrevet, utan en förutsättningslös diskussion om vilka män som begår dem o varför. Så länge dessa män av kulturetablisemanget, journalister o politiker alltid tas i försvar med argument som "ja, men svenska män våldtar också" så är varje försök att att stoppa utvecklinge dödfött.

  SvaraRadera
 7. En svensk är en person som per definition kan åtalas för hets mot folkgrupp. Den lagen är utformad så att bara svenskar kan åtalas. Med andra ord kan inte icke etniska svenskar vara rasistiska, enligt denna lag. Läste om en arab som hade kallat en zigenare för nedsättande ord, men han friades för han var inte etnisk svensk. Han ingår alltså inte i den tänkta målgruppen för HMF-lagen. Tänk vilka höga tankar våra politiker har om oss! En SOM-rapport från Göteborgs universitet förra året visade att svenskarna aldrig varit så lite främlingsfientliga som vi är nu. Men politikerna fortsätter att gå på i ullstrumporna och svartmåla svenska folket. Se förresten följande länk för BRÅs kriterier för att väcka åtal:

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vilse-i-mangfalden-1.813433

  Summa summarum kan vi svenskar enligt politikernas ståndpunkt sammanfattas som ett gäng rasister som är orsaken till invandrarnas misslyckade integration. För det är ju det som framhålls från politikerna sida alltsomoftas. Den s k strukturella rasismen är ett tjusigt uttryck som betyder just det, nämligen. Och så har politikerna hittat en syndabock. Skönt va! Och så kan vi svenskar skämmas ännu lite till för hur ogina och elaka vi är. Och politikerna kan fortsätta med massinvandringen bakom våra av skam krökta ryggar.

  SvaraRadera
 8. Hallå där sverigedemokrater! Alltså vi borde nog kallas för blekansikten allihop (vi som är det alltså), för från början var vi väl alla svarta. Vi kommer förmodligen från Afrika, där dom tror att några tusen män och kvinnor överlevde det senaste stora supervulkanutbrottet för 75 000 år sedan. Blek om Nosen kunde vara ett namn eller Blekfis. Nä det handlar naturligtvis inte om yttre färg. Inuti ser vi alla likadana ut.

  SvaraRadera
 9. Ann Helena! Jag förstår inte vad du ville säga med ditt inlägg. Kan du förtydliga??

  SvaraRadera
 10. Du menar min kommentar Cavatus... bara precis vad där står ;)

  SvaraRadera
 11. Visst, men vad hade den med den föregående diskussionen att göra?

  SvaraRadera
 12. Har förresten en intressant insändare att rekommendera:

  http://frianyheter.wordpress.com/2010/05/10/insandare-rott-eller-blatt-skit-samma/

  SvaraRadera
 13. Det lär väl inte finnas någon som tror att t ex, till Sverige invandrade Afrikaners läggning/kultur/egenskaper, beror på hudfärgen? Så den kommentaren var kanske överkurs.

  Däremot har t o m politiskt korrekta journalister många gånger skildrat vissa afrikanska länder där en ohyggligt stor andel av flickor o kvinnor blir våldtagna en eller flera gånger under livet. I många skolor är det mer regel än undantag att flickorna blivit tvingade till sex. Om man då funderar över vad som händer med dessa mäns syn på kvinnor och sex när de kommer till Sverige får man dock problem om man är politiskt korrekt. Råkar man dessutom få se gärningsmannastatistiken kan man bara blunda eller säga att inuti ser vi alla likadana ut.

  SvaraRadera
 14. Att sikta på skrevet är inte så smart. Män har en otrolig instinkt att skydda just detta parti.
  Vid rädsla dras dessutom testiklarna uppåt mot kroppen för bättre skydd.
  Sikta på ögon näsa och adamsäpple.
  Just det senare är mycket kännsligt för en lättare snärt med fingrar eller ngt.
  Spray är bra men det behöver inte vara olaglig sådan, färg funkar mycket bra! Dessutom syns det bra efteråt.
  Nackdelarna är som vanligt, du får alltid högre straff än förövaren som ville våldta dej.
  Men jag vet många poliser som, lite diskret, slänger din pepparspray och låter bli att ta upp den i anmälan.

  SvaraRadera