onsdag 19 maj 2010

Marilyn Monroes klänning till salu

Den som hon hade i filmen Herrar föredrar blondiner när hon sjöng förföriskt: Diamonds are a girl´s best friend. En chockrosa hellång kreation med en knäpp rosett där bak.

Den ska auktioneras ut och väntas inbringa närmare 2 miljoner kronor. Här kan ni se fler bilder ur filmen.

Marilyn Monroe hade verkligen något speciellt som tilltalade de flesta. Både män och kvinnor. Jag har skrivit en biografisk bok om henne, som heter Marilyn Monroe Min Berättelse.

Här kan ni se hur omslaget ser ut. Det är en ovanlig bild, där hon har en svart polotröja på sig. Samtidigt får ni en massa bonusbilder runt omkring bokomslaget.

Här är sekvensen ur filmen Gentlemen prefer blondes som den hette på engelska, när hon har klänningen på sig och de långa handskarna.

Efter den filmen, där hon uppträdde i denna klänning, så fick Marilyn Monroe och Jane Russell äran att få sätta sina hand- och skoavtryck på varsin cementplatta utanför The Chinese Theater.

Det var den bio där Marilyn hade tillbringat så många av sina lediga timmar som barn. Hon hade länge drömt om att få sätta sina avtryck på denna trottoar och provat med sina små händer i de andra stjärnornas avtryck när hon var liten.

Detta högtidliga ögonblick ägde rum den 26 juni 1953. Här kan ni se detta plus en massa andra bilder på de båda.

2 kommentarer:

  1. Tuffast är bilden på henne i svart polo. Jag startade en blogg som heter Svart Polo. Men jag har aldrig skrivit något där.

    Heter inte stjärngatan med alla avtryck Walk of fame. Bra gjort att skriva en hel bok om henne.

    SvaraRadera
  2. Tack Helena! Det var himla kul att skriva boken... Walk of fame och Hall of fame låter väl bekant...

    Tyckte det var bra gjort av bokförlaget att ta bilden med svart polo... det var lite krig om det. Men till slut enades dom om den istället för något mer allmänt glamouröst.

    SvaraRadera